Teatrul de Stat Constanța invită publicul în sala de spectacole

Teatrul de Stat Constanța invită din nou publicul în sala de spectacole, după o pauză de o lună, impusă de  motive  obiective. Așadar, stagiunea 2020-2021, deschisă pe 5 septembrie, cu premiera piesei shakespeariene „Doi tineri din Verona“, continuă în primul weekend al lunii octombrie.

„Memoria apei“, pe pojghița subțire a amintirilor 

Sâmbătă, 3 octombrie, de la ora 19.00, constănțenii sunt invitați să urmărească „Memoria apei“, de Shelagh Stephenson, în traducerea și regia lui Vladimir Anton, spectacol cu care Teatrul de Stat a deschis stagiunea trecută. „Memoria apei“ aduce în prim-plan trei surori care se reîntâlnesc în casa părintească într-un moment trist al existenței lor: moartea mamei lor.

Din distribuția spectacolului fac parte: Dana Dumitrescu, Liviu Manolache, Alina Manțu, Georgiana Rusu, Laura Iordan-Adrian și Andu Axente.

Scenografia este semnată de Maria Miu, iar lighting design-ul este realizat de Lucian Moga.

„Doi tineri din Verona“, un regal vizual

Duminică, 4 octombrie, tot de la ora 19.00, publicul este invitat să urmărească cel mai recent titlu din repertoriul Teatrului de Stat Constanța, „Doi tineri din Verona“, de William Shakespeare, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu.

Spectatorul este invitat să parcurgă, împreună cu cei doi tineri din Verona, Valentin și Proteus, un drum inițiatic, în epoca globalizării, de la efervescentul joc de fotbal american către rafinata cultură japoneză, unde gesturile și trăirile temperate se înrudesc cu ritualul, iar totul este ridicat la grad de artă.

Scenografia este semnată de Andreea Săndulescu – decoruri și Alexandra Mâzgăreanu – costume. De lighting design s-a ocupat Daniel Klinger, muzica originală îi aparține lui Alexandru Suciu, iar mișcarea scenică este realizată de Baczo Tunde. Traducerea textului shakespearian a fost asigurată de Lucia Verona.

Din distribuție fac parte: Florin Aioane, Andrei Bibire, Ecaterina Lupu, Cristiana Luca, Cătălina Mihai, Liviu Manolache, Andrei Cantaragiu, Lucian Iftime, Maria Lupu, Florina Stănculeţ, Alexandru Medveghi, Theodor Şoptelea, Ştefan Mihai, Vlad Linţă, Alina Manţu, Arina Cojocaru şi Graţian Prisacariu.

Bilete

Spectacolele vor avea loc în condiții de siguranță și cu respectarea strictă a tuturor normelor de protecție împotriva pandemiei, conform legii.

„Pentru prevenirea contaminării cu coronavirus, numărul maxim de spectatori la un spectacol este de 70, așadar vă recomandăm să vă procurați biletele cât mai repede“, subliniază organizatorii.

Biletele pot fi achiziționate online, prin platforma www.mystage.ro, fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanța, de pe Bulevardul Ferdinand nr. 11.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *