Ce vedem, săptămâna aceasta, la BE.SAFE

Stagiunea în aer liber BE.SAFE, eveniment organizat de Teatrul de Stat Constanța, în perioada 23 iulie-6 septembrie, continuă, în această săptămână, cu o suită de evenimente teatrale și muzicale.

Așadar, în programul celei de-a doua săptămâni BE.SAFE, la scena din Parcul Arheologic Constanța, sunt incluse două reprezentații ale spectacolului „Take, Ianke și Cadîr“, miercuri și joi, de la ora 21.00, „Meciul de comedie. Spectacol interactiv de improvizație“ – vineri, de la ora 21.30, spectacolul-concert „Săftița“, susținut de Marius Mihalache și band-ul său, sâmbătă,  de la ora 21.30 și spectacolul autobiografic Maia Morgenstern, „Nu sunt eu“ – duminică, ora 21.30.

„Take, Ianke și Cadîr“

„Take, Ianke și Cadîr“, de Victor Ioan Popa, titlu propus spre vizionare miercuri, 29 iulie și joi, 30 iulie, de la ora 21.00, este o pledoarie pentru prietenie și toleranță având în plin relația dintre trei negustori diferiți, dar totuși atât de asemănători: un român, un evreu și un turc.

Take, Ianke si Cadir targu mures - foto credit Cristina Ganj

Spectacolul pus în scenă de Nicu Mihoc este prezentat de Teatrul Național Târgu Mureș, Compania „Liviu Rebreanu“. Scenografia este semnată de Horațiu Mihaiu.

Din distribuție fac parte: Liviu Pancu, Dan Rădulescu, Costin Gavază, Cristian Iorga, Loredana Dascălu, Csaba Ciugulitu, Cristina Holtzli şi Ştefan Mura.

Spectacolul are o durată de două ore.

În „Meciul de comedie“, publicul are rolul principal

Vineri, în ultima zi a lunii Cuptor, publicul este invitat, de la ora 21.30, să vadă cel mai nou spectacol din repertoriul Teatrului de Stat Constanța, ce a avut premiera pe 10 iulie, pe scena amplasată în Parcul Arheologic. De altfel, cu această reprezentație s-a deschis, la Constanța, seria reprezentațiilor în aer liber.

Lupta pentru Cupa Improvizatorilor se dă între două echipe: Real Stavrid (Ecaterina Lupu, Florin Aioane, Mirela Pană, Vlad Lință și Remus Archip) și A.C. Biban (Cătălina Mihai, Florina Stănculeț, Lucian Iftime, Ștefan Mihai și Andrei Cantaragiu).

Meciul de comedie stefan mihai florina stanculet

 

Arbitru-prezentator va fi Andrei Bibire. Acompaniamentul live va fi asigurat de tânărul Mădălin Nicolae Mușat, absolvent al Colegiului Național de Arte „Regina Maria“.

„Meciul de comedie“ îl are ca „regizor-antrenor“ pe Dragoș Muscalu. Scenografia este concepută de Lăcrămioara Dumitrașcu.

Spectacolul durează o oră și jumătate.

„Săftița“ și povestea ei, în acorduri de țambal

Sâmbătă, 1 august, de la ora 21.30, publicul este invitat la un spectacol-concert, „Săftița”, produs sub egida Teatrului Național „I.L. Caragiale“ București. Vor anima atmosfera Marius Mihalache – țambal, Arabela Nicolau – voce, Lorin Mihalache – tobe, Marius Gagiu (Mandela) – flaut, caval şi Nicu Băran – bass.

„Marius Mihalache, un excepțional producător și artist, național și internațional, specializat în muzică de film și songwriting, la prestigiosul Colegiul de Muzică Berklee College of Music (Boston, US), a performat pe cele mai prestigioase scene din Europa, SUA și din întreaga lume, împreună cu numeroși artiști de talie mondială: Gloria Gaynor, Nina Simone, Nigel Kennedy, Steve Vai, Kitaro etc“, spun organizatorii.

Saftita-marius-mihalache-arabela-nicolau
Iar despre „Săftița“ spun că aduce în prim-plan „o lume a dorințelor, a patimilor, a iubirii și a trădării“.

Poveștile femeilor românce, povești pe care Săftița noastră le parcurge de-a lungul vieții ei, trecând prin amintirea pețitului, prin amintirea faptului că este iubită, dar lăsată; parcurgem împreună stările euforice ale Săftiței noastre care își vinde sufletul necuratului ca să uite de bărbatul ce i-a furat visele. În mahalaua Curții vechi, Săftița umblă desculță pe străzile pline de muzică și amor, cântând despre viața frumoasă, despre sufletele fanariote și danțurile vremii“, se arată în prezentarea spectacolului care durează o oră și jumătate.

„Nu sunt eu“, susține Maia Morgenstern

Inepuizabila actriță Maia Morgenstern se va întâlni cu publicul constănțean, pentru prima dată în această vară, duminică, 2 august, de la ora 21.30, pentru a-i prezenta un one woman show autobiografic: „Nu sunt eu“, produs de Teatrul Dramaturgilor Români, sub direcția de scenă a lui Victor Ioan Frunză. Scenografia poartă semnătura Adriana Grand.

«Nu sunt eu» este o întâlnire rară, de neratat, atât pentru adulți, cât și pentru adolescenți, cărora le va rămâne în memorie multă vreme. Maia Morgenstern aduce în fața publicului scrieri personale despre amintirile, trăirile și emoțiile ei. Publicul descoperă omul din spatele cortinei, copilul, femeia, dar și actrița, prin acest sensibil, emoționant și comic spectacol“, se arată în prezentarea show-ului autobiografic care se va întinde pe parcursul unei ore și jumătate.

Accesul, pe bază de bilete

„Accesul la spectacolele din Parcul Arheologic se va face pe baza de bilete ce pot fi achiziționate fie online, prin platforma www.mystage.ro, fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanța, Bd.Ferdinand nr.11, la prețul de 30 lei și, cu reducere, 7,5 lei – bilete pentru elevi, studenți, pensionari“, au anunțat organizatorii.

În această săptămână, casa de bilete este deschisă, în fiecare zi, între orele 09.00-12.00 și 16.00-21.00.

Evenimentele se vor desfășura cu respectarea strictă a tuturor normelor de protecție împotriva contaminării cu noul coronavirus.

Donezi sânge și Teatrul de Stat Constanța îți dă o invitație dublă VIP la evenimentele BE.SAFE

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *