La „Meciul de comedie“, actorii cântă, joacă și dansează după cum dictează spectatorii
Dacă vi s-a făcut dor să râdeți necenzurat, adică cu gura până la urechi, să strigați în gura mare și să vă exprimați, altfel spus să vă simțiți bine, atunci trebuie să veniți în Parcul Arheologic, la „Meciul de comedie“.
Pus în scenă de Dragoș Muscalu, „Meciul de comedie“ este un spectacol interactiv de improvizație al Teatrului de Stat Constanța care se desfășoară într-un cadru relaxat, în aer liber, respectând normele de distanțare socială, spectatorii sunt invitați să lase departe grijile.
Două echipe și un arbitru-prezentator
Lupta pentru Cupa Improvizatorilor se dă între două echipe: Real Stavrid (Ecaterina Lupu, Florin Aioane, Mirela Pană, Vlad Lință și Remus Archip) și A.C. Biban (Cătălina Mihai, Florina Stănculeț, Lucian Iftime, Ștefan Mihai și Andrei Cantaragiu). Cea mai bună echipă câștigă.
Spectacolul pune în valoarea, în primul rând, talentul și potențialul tinerilor actori (decana de vârstă este Mirela Pană), angajați și colaboratori (Ecaterina Lupu, Vlad Lință și Ștefan Mihai). Ei joacă, cântă și dansează după cum le spune publicul. Se asigură de acest aspect arbitrul competiției. Publicul alege titluri, propune scenarii, vine cu idei. Năstrușnice, cum altfel? Iar actorii urmează indicațiile. Nu duc lipsă de idei și de talent. Greșelile însă îi pot costa pierderea de puncte și eliminarea din joc. Aplauzele publicului, mai bine zis intensitatea și durata lor, au un rol decisiv în desemnarea câștigătorilor.
În rolul arbitrului-prezentator, aflat între un continuu du-te-vino între scenă și public, se află Andrei Bibire sau Erwin Șimșensohn. Deși rolul unui arbitru ar trebuie să fie imparțial, cel de la „Meciul de comedie“ complotează cu publicul pentru ca cele două echipe să fie puse permanent în dificultate și să nu lase garda jos. În așa fel competiția devine acerbă, uneori foarte strânsă. Însă doar cei mai inspirați, cei mai convingători câștigă.
Prezent mereu pe scenă, având un rol extrem de important, aflat și el la dispoziția publicului, talentatul Mădălin Nicolae Mușat, absolvent al Colegiului Național de Arte „Regina Maria“, a improvizat permanent la clape muzica pe care s-a desfășurat confruntarea. De scenografie s-a ocupat Lăcrămioara Dumitrașcu.
Și spectatorii pot urca pe scenă
„Meciul de comedie. Spectacol interactiv de improvizație“ a avut premiera vineri, 10 iulie, avându-l în rolul de arbitru-prezentator pe directorul Teatrului de Stat constanța, Erwin Șimșensohn. În public s-au aflat colegi de la celelalte instituții subordonate Consiliului Județean Constanța (CJC), precum și președintele autorității tutelare, Marius Horia Țuțuianu, alături de soția sa, Adina. A fost singura din public care și-a asumat să se urce pe scenă, pentru a fi muza unui număr de improvizație cu rimă și ritm, care le-a ieșit de minune celor două echipe.
Actorul Andrei Bibire a preluat rolul arbitrului-prezentator pentru reprezentațiile din 11 și 12 iulie.
Îl puteți vedea și în această seară, de la ora 20.30, cum arbitrează „Meciul de comedie“, în Parcul Arheologic, lângă Primăria Municipiului Constanța. Intrarea este liberă cu respectarea tuturor regulilor de protecție impuse de noul coronavirus.
„Meciul de comedie. Spectacol interactiv de improvizație“ este cea de-a patra premieră a stagiunii 2019-2020, după „Memoria apei“, „Lasă-mă să intru!“ și „Jocuri în curtea din spate“.