Alice vă invită, în weekend, în Țara Oglinzilor. Loc de întâlnire, Teatrul „Căluțul de mare“

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“ invită publicul, în acest weekend, în sala de spectacole, la prima premieră a stagiunii 2020-2021: „Alice în Țara Oglinzilor“, după Lewis Carroll, în regia lui Ștefan Lupu.

Premiera este programată sâmbătă, 3 octombrie, de la ora 18.00, iar a doua reprezentație va avea loc duminică, de la ora 17.00.

Spectacolul este recomandat etapei de vârstă 10+  și are o durată de 75 de minute.

alice in tara oglinzilor constanta

Din distribuție fac parte: Denisa Iova – Alice, Arina Cojocaru – Regina Neagră, Florina Stănculeț – Regina Albă, Andrei Stroescu – Regele Negru/ Cavalerul Alb, Grațian Prisacariu – Regele Alb/Cavalerul Negru/ Cerbul, Daniela Vlad -Regina Oaie Neagră/ Țânțarul, Claudia Brădescu – Regina Oaie Albă/ Cărăbușul, Daniel Minciună – Hopa/ Ouț Piticuț, Ion Ciolan -Țopa/Broscoiul, Rovena Paraschivoi – Alice Păpușă/ Capra, Alexandra Armașu – Pisica Albă și Amalia Rusescu – Pisica Neagră.

alice in tara oglinzilor constanta

De vorbă cu regizorul Ștefan Lupu despre bucuria de a lucra cu actorii din Constanța – „Jos pălăria pentru echipa aceasta!“

Regia artistică, scenariul, coregrafia și ilustrația muzicală sunt semnate de Ștefan Lupu, regizor, actor și cadru aniversitar. Scenografia e creată de Anda Pop. Din echipă mai fac parte: Mihai Dobre – additional music, Andrei Cozlac – video design, Geta-Violeta Răvdan – asistent coregrafie, Teodora Savu – asistent regie, Diana Ionescu – make up artist și Marian Adochiței – foto credit.

O lume de poveste

„«Alice în Țara Oglinzilor», după Lewis Carroll, prezintă drumul maturizării unei fetițe de «7 ani și 6 luni», într-o versiune modernă și plină de dinamism, semnată de regizorul Ștefan Lupu.

Împreună cu ea, spectatorii vor pătrunde, prin intermediul oglinzilor, într-o lume distorsionată, cu personaje fantastice și bizare, precum florile vii din grădină, insectele și animalele care vorbesc sau haioșii Hopa, Țopa și Ouț Piticuț.

Alice este o fetiță blândă, deloc egoistă și cu multă imaginație, iar tabla de șah, cu cele opt câmpuri ale sale, reprezintă modalitatea prin care micuța curioasă pășește spre viitor. La început, nu înțelege regulile jocului și se comportă ca un pion, dar în ea arde dorința de a deveni regină.

alice in tara oglinzilor afis

Micuții îi vor întâlni pe tabla de șah și pe cele două Regine, cea Albă și cea Neagră, pe Regele Alb și pe Regele Negru, precum și pe Cavalerul Alb și pe Cavalerul Negru, totul pe fondul unei muzici mixate cu măiestrie și al unui limbaj corporal aparte“, a transmis echipa Teatrului „Căluțul de mare“.

Despre entuziasm, puritate și lupta de zi cu zi cu obstacolele

Viața e vis și visul e viață. Spectatorii sunt martorii acestui proces, prin intermediul lui Alice, care privește toate lucrurile cu entuziasm și cu puritate. Să învățăm că viața este frumoasă și că merită să ne bucurăm de ea, indiferent de obstacolele și impedimentele care apar pe drum!“, spune regizorul Ștefan Lupu.

Bilete

Biletul pentru un copil costă 5 lei, iar pentru un adult, 12 lei.

alice in tara oglinzilor constanta

Biletele se pot achiziționa atât în format „clasic“, de la casieria teatrului, de marți până vineri, între orele 10.00 și 14.00, dar și online, pe platforma www.myticket.ro, care poate fi accesată începând cu ziua de marți a fiecărei săptămâni, de la ora 10.00 până vineri, la ora 14.00.

Schema sălii de spectacole poate fi găsită pe site-ul teatrului, www.teatruldelamare.ro, dar și pe platforma myticket.ro.

Sursă foto: Facebook Teatrul Căluțul de Mare – credit foto Marian Adochiței

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *