Spectacole pentru cei mici și cei mari, la Teatrul „Căluțul de mare“

După premiera de succes „Alice în Țara Oglinzilor“, Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“ Constanța le dă din nou întâlnire în sala de spectacole.

„Alice în Țara Oglinzilor“, gândit de Ștefan Lupu (regie, scenariu, coregrafie, ilustrație muzicală) se adresează unei categorii largi de public, copiii de la 10 ani în sus, adolescenți, tineri și numai având chei de interpretare diferite în funcție de vârstă.

Este un spectacol complex care îmbină teatrul de păpuși cu teatrul-dans, commedia dell’arte și clovnerie. Predomină alb-negrul, ca la tabla de șah, dar asta nu înseamnă că nu este un spectacol foarte colorat și animat.

Regia (asistent regie Teodora Savu), jocul actorilor, păpușile, costumele (scenografie Anda Pop), proiecțiile video semnate Andrei Cozlac, muzica (Mihai Dobre – additional music), coregrafia (asistent coregrafie Geta-Violeta Răvdan) toate aceste elemente conferă forță spectacolului.

Alice este Denisa Iova, o tânără actriță la debut într-un rol principal, rol care i se potrivește mănușă.

La Teatrul „Căluțul de Mare“ s-a deschis un portal către o minunată călătorie în Țara Oglinzilor

Celelalte roluri sunt interpretate de Arina Cojocaru – Regina Neagră, Florina Stănculeț – Regina Albă, Andrei Stroescu – Regele Negru/ Cavalerul Alb, Grațian Prisacariu – Regele Alb/Cavalerul Negru/ Cerbul, Daniela Vlad -Regina Oaie Neagră/ Țânțarul, Claudia Brădescu – Regina Oaie Albă/ Cărăbușul, Daniel Minciună – Hopa/ Ouț Piticuț, Ion Ciolan -Țopa/Broscoiul, Rovena Paraschivoi – Alice Păpușă/ Capra, Alexandra Armașu –Pisica Albă și Amalia Rusescu – Pisica Neagră.

Sâmbătă, întâlnire cu… Motanul încălțat

Sâmbătă, de la ora 11.00, micii spectatori, cu vârste cuprinse între șase și 12 ani sunt așteptați în sala Teatrului „Căluțul de mare“ pentru a urmări peripețiile „Motanului încălțat“. Scenariul, regia artistică și animația sunt semnate de Cristian Pepino, iar scenografia e realizată de Cristina Pepino. Muzica îi aparține lui Dan Bălan, iar de coregrafie s-a ocupat Maria Aprozianu. Consultant pentru mânuirea păpușilor este Aneta Forna Christu, artist premiat UNITER.

Dau viață personajelor din povestea lui Charles Perrault actorii: Daniel Minciună, Tiberiu Roșu, Clara Ghiuvelechian, Claudia Brădescu, Ion Ciolan și Andrei Stroescu.

Duminică se deschide… „Punguța cu doi bani“

Duminică, de la ora 11.00, prichindeii cu vârste cuprinse între trei și zece ani sunt invitați să urmărească o poveste de Ion Creangă, „Punguța cu doi bani“, pusă în scenă de Cristian Mitescu.

Scenografia spectacolului este semnată de Eugenia Tărășescu-Jianu, muzica, de Dan Bălan, iar coregrafia, de Olimpia Iordache.

Personajele din poveste vor fi întruchipate de: Grațian Prisacariu, Claudia Brădescu, Tiberiu Roșu și Ion Ciolan.

Bilete

Biletul pentru un copil costă 5 lei, iar pentru un adult, 12 lei.

Acestea se pot achiziționa atât în format „clasic“, de la casieria teatrului, de marți până vineri, între orele 10.00 și 14.00, dar și online, pe platforma www.myticket.ro, care poate fi accesată începând cu ziua de marți a fiecărei săptămâni, de la ora 10.00 până vineri, la ora 14.00.

Schema sălii de spectacole poate fi găsită pe site-ul teatrului, www.teatruldelamare.ro, dar și pe platforma myticket.ro.

Măsuri de siguranță

„Spectacolele Teatrului «Căluțul de mare», ce se vor juca pe scena teatrului de păpuși, vor fi susținute, în condiții de maximă siguranță, în conformitate cu noile reglementări privind activitățile educative, culturale și artistice și a măsurilor luate la nivel național pentru asigurarea condițiilor de siguranță sanitară a acestor activități în contextul pandemiei de Sars-Covid-19 și Ordinul 2941/19.06.2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus Sars-Cov-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii și publicat în Monitorul Oficial nr. 531/ 19 iunie 2020 cât și conform Ordinului Comun al Ministerului Culturii și Ministerului Sănătății nr. 1495/2020, publicat în Monitorul Oficial partea I, nr. 801 din 01 septembrie 2020“, a transmis instituția de cultură.

„Dintre măsurile de siguranță sanitară pe care le aplicăm pentru evitarea contaminării cu noul coronavirus, conform cu cadrul legislativ în vigoare, reamintim:

– efectuarea triajului observațional la intrarea în locație și măsurarea temperaturii va fi obligatorie; nu vom permite accesul în instituție a persoanelor ce prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, stare generală alterată) și temperatură mai mare de 37,3ºC.

– persoanele ce vor refuza să le fie verificată temperatura, nu vor avea acces în instituție;

– vă reamintim că distanțarea fizică de 1,5 m intre persoane/ grupuri trebuie păstrată la intrarea in instituție cât și in spațiile din teatru, in momentul deplasării (de exemplu, la toaletă);

– accesul publicului va fi permis doar in condițiile purtării măștii (medicală sau non-medicală) pe toată durata spectacolului (pentru o protecție eficace, obligatoriu masca va acoperi gura și nasul);

– avem plasate, la loc vizibil, anunțuri scrise cu atenționări privind normele de distanțare fizică și regulile privind accesul în instituție;

– vă vom indica, permanent, dezinfectarea și igienizarea mâinilor cu dezinfectant avizat pe bază de alcool, care va fi pus la dispoziție prin cele 6 dispensere, plasate la loc vizibil și accesibil pentru copii și adulți, în instituție“,  au subliniat reprezentanții Teatrului „Căluțul de mare“.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *