„Povești“ despre o văduvă celebră și un nefericit bufon, la Teatrul „Oleg Danovski“

UPDATE, ora 17.00: Din cauza contextului epidemiologic, spectacolele au fost reprogramate. 

La final de săptămână, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ invită din nou publicul în sala de spectacole. În program, o operetă compusă de Franz Lehar și o operă de Verdi.

Weekend-ul se va deschide sâmbătă, de la ora 19.00, cu o operetă celebră: „Văduva veselă“, de Franz Lehar.

În rolul bogatei și frumoasei Hanna Glavari va evolua soprana Ionela Duma, iar fermecătorul Danilo va fi interpretat de tenorul Doru Iftene.

Celelalte personaje vor fi redate de:  Constantin Acsinte, Silvia Simionescu, Doru Iftene, Mădălin Băldău Debut, Marius Eftimie, Iulian Bratu, Adrian Bădilă, Daiana Gavrilescu, Laurențiu Severin, Andrei Băican, Anca Bănică și Gabriela Dobre.

Regia artistică a operetei „Văduva veselă“ este semnată de Constanța Câmpeanu, iar scenografia e realizată de Eugenia Tărășescu Jianu.

Duminică… bufonului

Seara  de duminică îi este rezervată, începând cu ora 19.00, unei opere emoționante din creația lui Verdi: „Rigoletto“, sub bagheta maestrului Gheorghe Stanciu.

În rolul nefericitului bufon se va afla baritonul Ionuț Pascu din București, iar delicata Gilda, fiica sa, va fi interpretată de soprana Laura Eftimie.

Din distribuție mai fac parte: Doru Iftene, Orest Pîslariu București, Lucia Mihalache, Gabriela Dobre, Laurențiu Severin, Bogdan Ocheșel, Andrei Băican, Iulian Bratu, Ionela Duma, Silvia Simionescu și Octavian Minea.

Regia artistică a operei „Rigoletto“ este semnată de Emil Strugaru, scenografia este creată de Grigore Gorduz, iar coregrafia e realizată de Fănică Lupu-Liești.

Bilete

Biletele vor putea fi achiziționate conform diagramei atât în formula clasică, de la agenția de bilete aflată în incinta instituției (intrarea dinspre parc), cât și online accesând www.tnobconstanta.ro/bilete. Prezența publicului în sală se va face în funcție de ordinea vânzării locurilor.

Agenția de bilete este închisă marțea, dar este deschisă în zilele de luni, miercuri, joi și vineri, între orele 11.00 și 17.00.

Sâmbătă și duminică, în zilele cu spectacole, va funcționa între orele 17.30 și 18.45. Dacă în aceste zile nu sunt spectacole, agenția va fi închisă.

Regulament privind accesul în sala de spectacole

Accesul publicului în sala de spectacole se va face respectându-se toate normele de igienă, conform legislației în vigoare, pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Referitor la măsurile luate, conducerea Teatrului „Oleg Danovski“ a transmis:

Vă aducem la cunoștință că vom asigura toate condițiile necesare protecției dumneavoastră prevăzute de lege.

În continuare vom distribui regulamentul de funcționare al instituției, dar și obligațiile pe care le au spectatorii în această situație dificilă și deosebit:

 • Accesul în instituție se face cu respectarea de către participanţi a distanţării de minimum 1,5 m. De asemenea, vizitatorii vor respecta distanța regulamentară de 1,5 m între persoane la intrarea/ieşirea din locaţie/casa de bilete.
 • Nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree, stare generală alterată) şi temperatură mai mare de 37,3°C. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în spaţiul destinat.
 • Accesul publicului va fi permis numai în condiţiile purtării de mască (medicală/nonmedicală) pe toată durata spectacolului. Pentru a oferi o protecţie eficace, masca trebuie să acopere gura şi nasul.
 • Vizitatorii vor utiliza covoarele cu dezinfectant pentru încălţăminte aflate la intrare.
 • Publicul este încurajat să îşi dezinfecteze mâinile cu dezinfectat avizat pe bază de alcool care este pus la dispoziţie.
 • Publicul este încurajat să achiziționeze bilete pe cât posibil online, astfel încât contactul fizic să fie minimizat în locaţii.
 • Este interzisă transmiterea pliantelor, broşurilor şi altor materiale informative în format fizic către alte persoane.
 • Intrarea şi ieşirea din locaţie se vor efectua prin locurile indicate, gradual, rând cu rând, astfel încât să nu se creeze aglomeraţie: accesul în sală se va face în ordinea venirii spectatorilor, fără a staţiona pe hol, sau în cazul în care acest lucru nu este posibil accesul în sală se va efectua începând cu rândurile cele mai îndepărtate de intrarea în sală; ieşirea din sală se va efectua începând cu rândurile cele mai apropiate de ieşirea din sală, pe uşile de evacuare.
 • Se interzice spectatorilor consumul de alimente şi băuturi în incinta instituţiei, cu excepţia lichidelor ambalate individual.
 • Vizionarea spectacolelor este permisă numai cu păstrarea locului individual în sală şi a purtării măştii de protecţie.
 • Așezarea publicului în sală se va face conform regulilor de distanțare așa încât capacitatea sălii nu va fi mai mare de 150 de locuri. Accesul la spectacolele instituției se face cu 30 de minute înainte de începerea spectacolului și până la ora specificată pe bilet“.
Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *