Weekend provocator la Teatrul de Stat Constanța

La final de săptămână, Teatrul de Stat Constanța invită, din nou, publicul în sala de spectacole, în condiții impuse de pandemie. Propunerea din acest weekend este provocatoare: sâmbătă se va juca, pentru prima dată în sală, un spectacol de improvizație, iar duminică o comedie satirică românească celebră cu un succes verificat atât pe micile ecrane, cât și în montările de pe marile scene ale țării.

Așadar, sâmbătă, de la ora 19.00, constănțenii sunt invitați la un… meci, „Meciul de comedie“, subintitulat „spectacol interactiv de improvizație“, concept elaborat de Dragoș Muscalu.

Actorii-improvizatori care se vor întrece în acest spectacol, grupați în două echipe, sunt Florin Aioane, Remus Archip, Andrei Bibire, Andrei Cantaragiu, Lucian Iftime, Vlad Lință, Ecaterina Lupu, Cătălina Mihai, Ștefan Mihai, Mirela Pană și Florina Stănculeț.

Probele competiției vor fi acompaniate ad-hoc de tânărul pianist Mădălin Nicolae Mușat, absolvent al Colegiului Național de Arte „Regina Maria“.

Publicul joacă rolul principal în această competiție, deoarece el spune ce și cum se improvizează.

Scenografia „Meciului de comedie“, spectacolul care a avut premiera pe 10 iulie, în Parcul Arheologic, este semnată de Lăcrămioara Dumitrașcu.

De-a râsu’-plânsu’

Duminică, de la ora 19.00, publicul este invitat într-un „cuib de viespi“. Sub acest titlu mai este cunoscută celebra comedie satirică a lui Alexandru Kirițescu, „Gaițele“.  În versiunea care se va juca pe 11 octombrie, spectacolul a fost transpus scenic de Lucian Iancu, pe 31 martie 2012, iar de atunci și până în prezent comedia se joacă cu mult succes.

Gaitele teatrul de stat constanta

Pentru cei care doresc să-și amintească despre ce este vorba în piesa lui Kirițescu sau pentru cei care fac cunoștință pentru prima dată cu textul marelui dramaturg, Teatrul de Stat Constanța prezintă o scurtă descriere, menționând și numele actorilor.

Iat-o: „Dana Dumitrescu, Maria Lupu şi Cristina Oprean alcătuiesc trio-ul babelor cartofoare, iar Andu Axente, Lana Moscaliuc şi Luiza Martinescu – triunghiul conjugal din care germinează tragedia. Adrian Dumitrescu şi Remus Archip joacă rolurile celor doi fraţi aflaţi în competiţie pentru întâietate, Laura Iordan Adrian, pe al nevestei al cărei vis este să ajungă la Paris, iar Mirela Pană şi Liliana Cazan fac deliciul spectatorilor cu nesfârşitele certuri casnice între „Fraila”(Fraulein) cu accent nemţesc şi Zamfira cu accent oltenesc“.

Scenografia spectacolului este semnată de Lăcrămioara Dumitraşcu, iar coregrafia este realizată de Raimonda Potlog.

Bilete

Spectacolele vor avea loc în condiții de siguranță și cu respectarea strictă a tuturor normelor de protecție împotriva pandemiei, conform legii.

„Pentru prevenirea contaminării cu coronavirus, numărul maxim de spectatori la un spectacol este de 70, așadar vă recomandăm să vă procurați biletele cât mai repede“, subliniază organizatorii.

Biletele pot fi achiziționate online, prin platforma www.mystage.ro, fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanța, de pe Bulevardul Ferdinand nr. 11.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *