O comedie americană și o tragicomedie românească, la Teatrul de Stat Constanța

După ce a inaugurat, vineri, anul 2020 cu „Memoria apei“, de Shelagh Stephenson, în regia lui Vladimir Anton, Teatrul de Stat Constanța așteaptă publicul și în următoarele două seri, pentru a-și ocupa un loc în sala de spectacole.

Sâmbăta este dedicată unei comedii americane de sezon, pentru că acțiunea se petrece sub zero grade Celsius: „Desculț în parc“, de Neil Simion. Așadar, sâmbătă, 11 ianuarie, de la ora 19.00, publicul este invitat să facă cunoștință cu excentricul domn Velasco (Liviu Manolache), adeptul mersului desculț în parc și cu mai așezata doamnă Ethel Banks (Nina Udrescu), precum și cu cei doi tineri căsătoriți Corrie (Florina Stănculeț) și Paul Bratter (Tanu Ștefu). Și, de ce nu, cu instalatorul (Gelu ciobanu).

Regia artistică a spectacolului este semnată de Liviu Manolache, iar scenografia este creația Eugeniei Tărășescu-Jianu.

„Gaițele“

Duminică, 12 ianuarie, de la ora 19.00, pe scena Dramaticului constănțean se va juca una dintre cele mai cunoscute (tragi)comedii românești, „Gaițele“, de Alexandru Kirițescu, în regia lui Lucian Iancu.

Din distribuția „Gaițelor“ fac parte: Dana Dumitrescu în rolul Anetei Duduleanu, „șefa de clan“, secondată de Maria Lupu (sora Zoia, de la Caracal „de unde s-a răsturnat carul cu proști“) și Cristina Oprean (Lena, „colivăreasa“ familiei), alături de Luiza Martinescu, Lana Moscaliuc, Andu Axente, Laura Iordan Adrian, Remus Archip, Adrian Dumitrescu, Mirela Pană, Liliana Cazan și Gabriel Neață.

Scenografia este semnată de Lăcrămioara Dumitrașcu, iar coregrafia, de Raimonda Potlog.

Bilete

Biletele, la prețuri de 7,5 lei (elevi, studenți, pensionari), 20 lei (balcon), 30 lei (stal) și 40 de lei (lojă), se pot procura de la agenția teatrului, deschisă lunea, între orele 09.00-17.00 și de joi până duminică, între orele 11.00-19.00. Detalii se pot obține la numerele de telefon: 0241.488.247. / 0371.442.592.

Tichetele se pot achiziționa și de pe site-ul mystage.ro, la achiziția online aplicându-se un comision.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *