„Focul pământului“, o piesă în primă audiție, la Festivalul Iernii

„Focul pământului“, piesă menită să tragă un semnal de alarmă asupra schimbărilor care au loc în lume – incendiile din continentul australian și situația tensionată din Orientul Mijlociu –  va fi lansată, în premieră, duminică seară, în ultima zi a Festivalului Iernii.

Piesa este compusă de tânărul compozitor Alexandru Neș, pe versuri semnate de Carmen Aldea Vlad. Aceasta va fi interpretată chiar de către compozitor, pe scena amplasată în Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie, în deschiderea galei de închidere a festivalului, programată de la ora 19.00. Pentru realizarea acestei piese, Alexandru Neș a colaborat doi artiștii instrumentiști: saxofonistul Marian Gănescu și toboșarul Cristi Zaval.

„Trecem cu zâmbetul pe buze peste marile nenorociri care cuprind lumea, peste incendiul care a cuprins continentul australian. Trebuie să fim mai atenți, să nu mai defrișăm într-o nebunie totală această perdea verde de oxigen. Prin această piesă, eu și Alexandru Neș am vrut să tragem un semnal de alarmă. Să fim mai atenți, poate că nu e prea târziu!“, a spus, pentru culturaconstanta.ro, cunoscuta textieră Carmen Aldea-Vlad, care nu nu mai are nevoie de nicio prezentare.

Alexandru Neș, membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, secția Pop-Jazz, este asist. univ. drd. la Facultatea de Arte din cadrul Universității „Ovidius“ din Constanța. Este interpret, compozitor și producător. Compune muzică pop, muzică de teatru, muzică de film și este cofondator al trupei de cover-uri Polifonic Band.

În anul 2018 a compus musicalul „Cocoșatul de la Notre Dame”, după libretul poetei Carmen Aldea-Vlad, în regia prof.univ.dr. Daniela Vitcu, musical ce s-a bucurat de numeroase premii.

A mai compus și muzica spectacolelor: „Lumea Poveștilor” – Constanța, 2019, tot pe un text de Carmen Aldea-Vlad, „Hamlet în sos Picant“ – Târgu Jiu, 2019, „Furtuna“, de William Shakespeare – Râmnicu Vâlcea, 2018, „Zbor deasupra unui cuib de cuci” – Constanța, „Viața și pătimirile lui Publius Ovidius Naso“ – Constanța, 2017 și „Zbor deasupra unui cuib de cuci“ – Tulcea, 2017.

Festivalul Iernii este  un eveniment organizat de Asociația Culturală pentru Tineret și Copii „Art Theatre“, în perioada 6 decembrie 2019-12 ianuarie 2020, fiind finanțat de Primăria Municipiului Constanța.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *