Festivalul Iernii se încheie. Ultima seară în „Lumea poveștilor“

Pentru că a fost foarte bine primit de către publicul constănțean, „pici, părinți și bunici”, pentru mesajul său pro lectură, spectacolul „Lumea poveștilor“ se va juca încă o dată, pentru ultima oară, la Festivalul Iernii.

(Re)întâlnirea cu personajele de poveste, care au de oferit o mulțime de învățăminte, va avea loc duminică, 12 ianuarie, de la ora 17.00, pe scena amplasată în Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie.

Musicalul „Lumea poveștilor“,realizat de Facultatea de Arte din cadrul Universității „Ovidius“ din Constanța, cu o regie de Daniela Vitcu, pe un text de Carmen Aldea Vlad, muzică, de Alexandru Neș și mișcare scenică, de Alice Safta, poartă publicul prin nemuritoarele povești ale lui Ion Creangă: „Ursul păcălit de vulpe“, „Punguța cu doi bani“ și „Fata babei și fata moșneagului“. Totodată, acesta prezintă o variantă a poveștii Ileana Cosânzeana. Sunt, după cum spune și naratorul,„exemple pozitive, unele chiar negative, din care veți învăța cum trebuie a vă purta. A minți e un păcat, a fura e condamnat, păcălind vă păcăliți, fiți atenți să nu greșiți!“.

Animație cu trupa Zbumzzi și o piesă în primă audiție

După ce incursiunea în „Lumea poveștilor“ se va termina, pe scenă va urca, de la ora 18.00, trupa Zbumzzi, cu un spectacol de animație. Apoi, de la ora 19.00 este programată gala de închidere a Festivalului Iernii, care se va… deschide cu o piesă în primă audiție: „Focul pământului“, interpretată de Alexandru Neș, cel care a compus piesa pe versurile textierei Carmen Aldea-Vlad. În cadrul galei vor mai cânta Liliana Cornilă, Denis Done, Denisa Lucan și Catinca Hanțiu.

Seara se va încheia cu premierea copiilor care au participat la atelierele lui Moș Crăciun, deschise zilnic în perioada 6 decembrie 2019-12 ianuarie 2020, de luni până joi, între orele 16.00-20.00, și de vineri până duminică, de la 12.00 la 20.00.

Festivalul Iernii este organizat de către Asociația Culturală pentru Tineret și Copii „Art Theatre“ și finanțat de Primăria Municipiului Constanța.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *