Festivalul Internațional „Miturile Cetății“. Ziua întâi: trăiri… românești pe acorduri muzicale

Cea de-a III-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru „Miturile Cetății“, organizat timp de  opt zile, între 20 și 27 iunie, de Teatrul de Stat Constanța (TSC), cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Constanța, se deschide astăzi, de la ora 18.00.

Deloc întâmplător probabil, primul spectacol din festival aduce în prim-plan un personaj al „mitologiei“ interbelice, frumoasa Zaraza, pe care Cristian Vasile a nemurit-o în cântecul care este ascultat și acum cu mare plăcere.

„Zaraza“, în regia cunoscutului Răzvan Mazilu, care a realizat și coregrafia, dar și costumele, este o producție a Teatrului „Toma Caragiu“ din Ploiești, ce va fi prezentată astăzi, 20 iunie, de la ora 18.00, pe scena TSC. Povestea focoasei Zaraza, după un scenariu original de Daniel Chirilă, readuce pe scenă magia de altădată a unei lumi azi dispărute, care mai „trăiește“ doar în piesele din repertoriul unor „legende“ ale muzicii românești, precum: Maria Tănase, Cristian Vasile, Zavaidoc și Jean Moscopol. Pentru acest spectacol, prețurile biletelor sunt de 7,5 lei (elevi, studenți, pensionari, persoane cu dizabilități) și 30 lei. Ele mai pot fi procurate azi, începând cu ora 11.00, de la agenția de bilete a TSC, dar și online, pe bilet.ro.

De la ora 20.30, iubitorii teatrului sunt așteptați în Piața Ovidiu, să urmărească gratuit, timp de o oră, „Regatul de foc“, un spectacol stradal oferit de trupa Famous Art din Cluj.

pan la rai adrian naidin

Tot în Piața Ovidiu, astăzi, de la ora 21.30, constănțenii sunt așteptați să ajungă… „Pân’ la rai“. Ghid în această călătorie muzicală care va lua forma unui concert-spectacol este inconfundabilul violoncelist Adrian Naidin și invitații săi, pianistul Sorin Zlat, contrabasistul Eugen Amarandei și percuționistul Gabriel Bălașa. La acest eveniment, intrarea este liberă la fel ca la toate celelalte spectacole care urmează să se joace în Piața Ovidiu pe parcursul următoarelor șapte zile de festival.

Aventura „Miturile Cetății“ merge mai departe! Până pe 27 iunie, inclusiv.

 

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *