„Dobrogea lui Eminescu“ sau „Luceafărul“, recitat în toate „limbile“ pământului dintre Dunăre și Mare

Asociația Culturală „Wild Art“ și Inomar Cluster invită constănțenii, dar nu numai pe ei, să descopere „Dobrogea lui Eminescu“ în cadrul unui eveniment inedit, organizat pe 15 ianuarie, zi în care se împlinesc 169 de la ivirea pe lume a marelui poet național.

Așadar, marți, 15 ianuarie, dată la care se sărbătorește, începând din 2011, Ziua Culturii Naționale, la cafeneaua Jade, va avea loc, începând cu ora 15.00, un eveniment inedit care dezvăluie publicului capodopera „Luceafărul“, recitată de reprezentanți ai etniilor dobrogene.

La întâlnirea cu „Luceafărul“ vor lua parte aromâni, tătari, turci, lipoveni, bulgari, germani, ceangăi, greci, armeni, găgăuzi și romi.

„«Luceafarul» recitat în toate «limbile» Dobrogei, dincolo de argumentele filosofice și detaliile literare, are menirea de a crea o atmosferă elocventă, dar relaxantă chiar și prin clipele de tăcere, punctată de istoria și tradițiile oamenilor și pământului dobrogean“, spun organizatorii.

De la manifestarea poetică multietnică nu vor lipsi inițiatorii și organizatorii acesteia: președintele Inomar Cluster, Stănică Enache, președintele Asociației Culturală „Wild Art“, Laura Stroe, bloggerul constănțean Cami Oprea și gazda evenimentului, Enise Ali.

Cafeneaua Jade este situată în vecinătatea Casei de Cultură Constanța, pe Aleea Nalbei, nr 5, bloc 117.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *