„Centenar“, la Galeria „Virgil Coman“

La Galeria de Artă „Virgil Coman“, situată în pasajul pietonal de lângă Tomis Mall, se va deschide vineri, 14 decembrie, de la ora 14.00, expoziția „Centenar“, realizată de elevii Colegiului Național de Arte „Regina Maria“.

Expoziția este dedicată atât Centenarului Marii Uniri cât și Colegiului Național de Arte „Regina Maria“, la împlinirea a 62 de ani de existență.

Lucrările prezente pe simezele Galeriei de Artă «Virgil Coman» demonstrează inepuizabila capacitate creativă a elevilor expozanți, multitudinea de mesaje și cunoștințe transpuse în limbaj plastic, istoria și tradiția poporului român reprezentate într-o varietate neașteptată de imagini.

Pot fi descoperite în multe lucrări portretele Regelui Ferdinand și al Reginei Maria, oameni din popor fară de care nu s-ar fi putut înfăptui Marea Unire și drapelul românesc, simbolul națiunii. Fiecare lucrare semnifică o îmbinare între idee și personalitatea creatorului demonstrând bagajul de cunoștințe acumulate în compozitie, tehnică, culoare și limbaj plastic.

A fost o mare bucurie ca noi, profesorii, să constatăm seriozitatea și implicarea elevilor în realizarea acestei expoziții și amintim faptul că  în spatele acestor elevi talentați se află profesori răbdători și motivați care, cu dăruire, profesionalism și implicare au fost permanent alături de ei, stimulându-i în găsirea celor mai bune soluții artistice și educaționale“, a spus profesorul coordonator Loretta Băluță.

Expoziția „Centenar“ este realizată de Catedra de Arte Vizuale din cadrul Colegiului Național de Arte „Regina Maria“, reprezentat de director Carmen Chilea, director adjunct, Sorina Eftimi și profesorii coordonatori Loretta Băluță, Marcel Grigore, Anca Apostolach, Georgian Apostolache, Marieta Besu, Eugenia Botezatu, Lavinia Caian, Mirela Dimcea, Daniela Gherghe, Alexandra Popa, Marian Predoiu, Ignat Ștefanov, Niculae Morărescu și Aurelian Broască.

Acest demers artistic vine ca o continuare a parteneriatului cultural dintre Colegiului Național de Arte «Regina Maria», Constanța și Asociația Culturală «Wild Art», realizat odată cu inaugurarea Galeriei de Artă «Virgil Coman» și are ca scop valorizarea artistică a elevilor, promovarea Colegiului Național de Arte «Regina Maria» și implicarea comunității în actul cultural“, au precizat gazdele evenimentului cultural.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *