„Flori pentru martirii Marii Uniri“, de 1 Decembrie, la Galeria „Virgil Coman“

Pe 1 Decembrie, la două săptămâni de la vernisajul expoziției „Martirii Marii Uniri. Destinele unei generații de excepție“, Asociația Culturală „Wild Art“, condusă de Laura Stroe, le dă o nouă întâlnire constănțenilor, la Galeria de Artă „Virgil Coman“, la evenimentul „Flori pentru martirii Marii Uniri“, care va începe de la ora 13.00.

Conform organizatorilor, manifestarea „Flori pentru martirii Marii Uniri“ este gândită ca o continuare firească a expoziției foto-documentare „Martirii Marii Uniri. Destinele unei generații de excepție“, care a fost deschisă pe 17 noiembrie.

„Expoziția și-a propus să prezinte contribuţia elitelor la înfăptuirea României Mari, ilustrată prin 18 personalităţi care au supravieţuit celui de-al Doilea Război Mondial şi care au avut parte, totodată, şi de un destin tragic, fiind oameni închişi, ostracizaţi în închisorile comuniste“, au subliniat organizatorii.

În semn de respect pentru martirii Marii Uniri, constănțenii sunt invitați pe 1 Decembrie să le onoreze memoria aducând flori la Galeria de Artă „Virgil Coman“, acolo unde sunt prezentate „fapte şi evenimente puţin cunoscute despre înaintaşii noştri care au jucat un rol crucial în evenimentele premergătoare unirii sau chiar în momentele fierbinţi ale proclamaţiilor Unirii», după cum a precizat istoricul Mihai-Liviu Floroiu, coordonatorul expoziţiei.

La eveniment va participa și Paul Efrimescu, reprezentantul Agenției „Drapelul Personalizat“ cu experientă în producția publicitară romanească încă din 1984, care aduce în atenția publicului drapelul românesc așa cum era el reprezentat în anul 1918.

Expoziţia „Martirii Marii Uniri. Destinele unei generații de excepție“ este organizată de Asociaţia Identitate Culturală Contemporană (AICC) și Asociația Culturală „Wild Art“.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *