Paradă cu… picturi și lansare de carte, duminică, în „La Taclale“

O inedită expoziție de pictură, „Îngerul“, și un roman SF, „Soarta demonului“, semnate de Iulia Bangheorghe, vor constitui puncte de atracție pentru pasionații de frumos care vor veni duminică, 16 decembrie, de la ora 13.00, în localul „La Taclale“, situat în zona veche orașului, în apropiere de Biserica Greacă.

„Are 20 de ani, este studentă în anul II la Litere, Universitatea «Ovidius» din Constanța, scrie de la 16 ani și pictează. Dorește să urmeze cursurile postuniversitare pentru maxim trei mastere și două doctorate. Are multe planuri de viitor și toate au o singură tangentă: arta. Aceasta este și tema evenimentului de duminică: lansarea cărții «Soarta demonului», Editura Luminis, noiembrie 2018, și prezentarea într-o formulă inedită a picturilor ei“, spune Olga Dimancea despre autoarea dublului eveniment cultural.

„Cartea este un SF în care viețile stau la mila morții, iar luna este luminată. Totul se petrece undeva, pe o planetă pe care odată trăiau oameni. Contrastul se regăsește și în cele 20 de picturi, câte vor fi prezentate la acest eveniment. De fapt, picturile nu vor fi prezenate ci purtate. Nu aș face mai multe dezvăluiri despre aceasta. Pot spune doar că titlurile lor, notez aici câteva dintre ele – «Inima societății», «Timp», «Când lumea râde», «Îngerul», «Viața», «Eliberare» – vorbesc despre om și artă, despre salvare sau damnație, despre dar și pedeapsă.

Doresc să las aici cuvintele Iuliei, ca o invitație la acest eveniment dar și la un altul, mai amplu, cu o extindere în alt spațiu decât al timpului exact: «Ideile noastre se formează ca o țesătură complexă, explodând în minte, cerând să fie consumate în exterior. Ideile au dreptul să crească dacă nu fac rău nimănui și numai noi putem decide când merită omorâte»“, mai spune Olga Dimancea.

„La Taclale“ găzduiește o serie de evenimente culturale. Dintre ele, amintim recenta manifestare „Cu penelul prin Constanta. Povești și acuarele“ (18 noiembrie), lansarea cărții „Cele mai frumoase reportaje“, de Viorel Ilișoi (4 mai 2017) și colocviul „Mit antic, mit modern, mit în vremuri…“, inclus în Festivalului Internațional de Teatru „Miturile Cetății“, ediția I (23 iunie 2016).

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *