„A douăsprezecea noapte“, primul spectacol de teatru al stagiunii BE.SAFE

Stagiunea estivală BestSummerArtFEst – Constanța 2020, BE.SAFE, inițiată de Teatrul de Stat Constanța, continuă sâmbătă, 25 iulie, cu primul spectacol de teatru, după ce debutul a fost bifat joi, în Parcul Arheologic, prin lansarea romanului „Piața Independenței. Amintiri din ziua aceea“, de Cristian Cealera.

Spectacolul propus spre vizionare sâmbăta, dar și duminică, de la ora 21.00, în Parcul Arheologic Constanța, este o producție a  Teatrului Dramatic „I.D. Sîrbu“ din Petroșani: „A douăsprezecea noapte“, de William Shakespeare, în regia lui Constantin Radu Tudosie.

Despre „A douăsprezecea noapte“, regizorul Tudosie, nominalizat anul acesta la Premiile UNITER, pentru debut, spune că este „o comedie în care vedem două lumi, o lume ușor poetică și una mai grobiană, în care avem pe de-o parte lumea dragostei care este perfect valabilă de mii de ani până în prezent și chiar și în viitor și mai avem o temă a farselor. Un spectacol la care lumea va râde, dar va și reflecta asupra dorințelor proprii“.

Povestea…

Ce  se întâmplă în „A douăsprezecea noapte“, aflăm din sinposis-ul spectacolului: „Doi gemeni, Sebastian și Viola, sunt despărțiți de un naufragiu și ajung pe insula Ilyria, crezând  unul despre celălalt că au pierit în apa mării. Viola ia numele de Cesario și intră în slujba Ducelui Orsino, de care se îndrăgostește, acesta iubind-o, la rândul lui, pe Contesa Olivia, la care îl  trimite pe tânărul Cesario (Viola) să o cucerească  pentru el. Dar Olivia, care promisese că nici un bărbat nu o să îi vadă chipul timp de șapte ani, începe să nutrească sentimente de iubire pentru Cesario.  Astfel se naște un triunghi al dragostei: Viola îl iubește pe Orsino, Orsino o iubește pe Olivia, iar Olivia îl iubește pe Cesario (Viola).Toate aceste «chinuri» din dragoste sunt acompaniate de cântecele și frazele pline de tâlc ale nebunului Feste, care pare să știe tot ce se întâmplă  și ne dă impresia că, de fapt, el orchestrează totul“.

Intrare liberă

Intrarea la cele două reprezentații este liberă.

Puteți sā rezervaţi maxim două locuri la une dintre cele douā reprezentații printr-un email la festivaldeteatru.constanta@gmail.com. Rezervarea va fi valabilă până la ora 20.40“, au transmis reprezentații Teatrului de Stat Constanța

În cadrul stagiunii estivale BE.SAFE vor mai susține spectacole alte 23 teatre din țară. În programul evenimentului mai sunt incluse, conform organizatorilor,  concerte, lansări de carte, proiecții de filme selecționate la festivaluri internaționale, spectacole de stand up comedy și improvizație, spectacole și ateliere de creație pentru copii, seri dedicate minorităților naționale, spectacole de folclor.

Stagiunea estivală BE.SAFE se desfășoară în perioada 23 iulie-6 septembrie. Evenimentul este organizat de Teatrul de Stat Constanța cu sprijinul Consiliului Județean Constanța și Primăriei Municipiului Constanța. Partenerii stagiunii sunt Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“ Constanța și Centrul Cultural Județean „Theodor T. Burada“.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *