Spectacol cu intrare liberă, în această duminică, la Teatrul de Stat

Teatrul de Stat Constanța (TSC) sărbătorește Ziua Constanței cu o zi mai devreme, azi, 20 mai. Cu acest prilej, pe scena tomitană va urca, de la ora 19.00, trupa de teatru britanică „The MayDays“, care va prezenta un spectacol inspirat de cultura dobrogeană, cu intrare liberă.

Actorii Jen Rowe, Liz Peters, James Whittaker şi muzicianul Joe Samuel, maeștri ai improvizației, au ajuns la Constanța pe 17 mai, pentru a cunoaște locurile, oamenii și obieceiurile din acest spațiu. Ghid în această călătorie spirituală prin urbea de la malul Mării Negre le-a fost entuziasta Diana Slav.

Cunoștințele dobândite vor fi prezentate în cadrul spectacolului-eveniment care va începe astăzi, de la ora 19.00.

De asemenea, în spațiile puse la dispoziție de TSC, britanicii au susţinut workshop-uri pentru pasionații de improvizație din Constanța, la care au  participat și actori teatrului tomitan.

Duminică, 20 mai, de la ora 19.00, participanții la ateliere vor exemplifica cunoștințele dobândite într-un spectacol-eveniment susținut la Teatrul de Stat din Constanța. În cea de-a doua parte a spectacolului, de la ora 20.00, britanicii de la „The Maydays” pun în scenă ceea ce au învăţat despre cultura dobrogeană.

„Tabăra de improvizație este facilitată de Monica Anastase, actriță și directorul «!MPRO – Festivalul Național de Improvizație», și Delia Riciu, actriță și co-fondatoarea singurei trupe feminine de improvizație – trupa «iELE». Finanțarea proiectului este asigurată de Administrația Fondului Cultural Național, prin Asociația Tam Tam, iar partenerii locali sunt Teatrul de Stat din Constanța și ghidul turistic Diana Slav. Proiectul se desfășoară în trei orașe: Constanța (17-21 mai), Sibiu (21-25 mai), şi București (25-27 mai)“, au precizat reprezentanții TSC, într-un comunicat de presă.

Sursă foto: Facebook – Diana Slav

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *