Târgul Meșterilor Populari din Dobrogea continuă și astăzi, de Ziua Constanței
Târgul Meșterilor Populari din Dobrogea, organizat de Muzeul de Artă Populară din Constanța, prima manifestare de acest gen dedicată etniilor care trăiesc în spațiul dintre Dunăre și Mare Neagră, se bucură de un real de succes. Deschis încă de sâmbătă, 19 mai, evenimentul continuă și astăzi, când constănțenii își celebrează patronii spirituali: Sfânții Împărați Constantin și Elena.
Români, turci, tătari, bulgari, greci, ruși lipoveni și armeni au venit la târg pentru a prezenta câte ceva din specificul lor popular. Împletituri diverse din lână, printre care și faimoșii târlici, costume populare în culorile Armeniei, costume populare vechi tătărești, alături de alte piese de colecție, expuse doar pentru a pune în valoare arta broderiei cu motive orientale, podoabe, reinterpretări din mărgele sau material textil ale tradiționalului talisman muska, de formă triunghiulară, cămăși românești, cătrune pictate în culori vii, sculpturi din lemn amintind de păsările din Delta Dunării și împletituri din papură, toate se regăsesc la Târgul Meșterilor Populari din Dobrogea. De un imens succes în rândul tinerelor, mai ales, se bucură faimoasele acoperământe pentru cap rusești, kokoshnik-uri, în culori vii, realizate din mărgele și din satin.
Acest microunivers multietnic, viu colorat din fața Muzeului de Artă Populară Constanța a fost și constituie un punct de atracție pentru sutele de constănțeni dornici să vadă altceva.
Mulți dintre cei care au venit sâmbătă și duminică la târg au vizitat și Muzeul de Artă Populară Constanța, prilej cu care au admirat, alături de expoziția permanentă, expoziția temporară „Multiculturalitate dobrogeană“, care pune în valoare costume populare originale, vechi de peste 100 de ani, specifice românilor și etniilor conlocuitoare dintre Dunăre și Mare.