În weekend începe Festivalul Antic Tomis. În program, lupte cu gladiatori și gastronomie antică

Se anunță trei zile de poveste pentru iubitorii de istorie și de frumos în cadrul Festivalului Antic Tomis, ediția a VIII-a, care se va desfășura, în perioada 30 august-1 septembrie (de vineri până duminică), la Edificiul Roman cu Mozaic.

Conform organizatorilor, acesta este „eveniment cultural major al oraşului Constanţa, ce pune în valoare istoria și vestigiile antice ale vechii cetăți a Tomisului, contribuind la starea de bine a comunității și la promovarea orașului ca destinație turistică“.

În cadrul evenimentului se vor desfășura, zilnic, între orele 10.00-22.00, ateliere și meșteșuguri antice, ateliere de gastronomie antică, ateliere de limba greacă și latină, lupte cu gladiatori, reconstituiri de bătălii antice, jocuri și întreceri sportive antice, dansuri antice, concerte folk în aer liber.

Evenimentul este organizat de Asociația Culturală Tomis și Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, în parteneriat cu Consiliul Județean Constanța, Primăria Municipiului Constanța, Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I“, filiala Constanța și Grupul pentru Jurnalism, Cultură și Comunicare Constanța.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *