Pitoresc și tradiție sau file din viața aromânilor, la Muzeul de Istorie Constanța

La Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța este deschisă, în această perioadă, o expoziție de grafică și pictură inspirată de tradițiile și modul de viață al aromânilor.

Deschisă la parterul instituției de cultură, în sala „Vasile Canarache“, expoziția reunește creațiile a 25 de artiști plastici Constanța, București și New York.

Orașul de la malul Mării Negre, gazdă a expoziției, este reprezentat de: Anca DeaconuLaura Armeanu, Florentin Sîrbu, președinte al filialei Constanța I a Uniunii Artiștilor Plastici din România (UAPR), Marieta Besu, Ion Tițoiu și Mariana Constantinescu Bileca.

Județul vecin, Tulcea, este reprezentat Zoe Nicoleta Panciu, iar capitala, de Florin Stoiciu, Anastasia Stoiciu, Zuzu Caratanase, Gheorghe Coman, Marinella Dumitrescu, Otilia Canavra, Florin MihaiCornelia Gherlan și Eugen Raportoru. De la New York participă cu desene artistul Mihail Iordache.

„Expoziția cuprinde lucrări în tehnici diferite: acrilic pe pânză, ulei pe pânză, grafică, desen, tehnică mixtă, obiect, un soare, simbolul aromânilor, executat de Mihai Tugearu“, au precizat organizatorii.

[Rich_Web_Slider id=”2″]

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *