Teatrul de Stat Constanța a fost premiat la Baia Mare

Spectacolul de teatru antic „Dionysos“, o producție a Teatrului de Stat Constanța (TSC) și a Teatrului Vascello din Roma, a fost premiat la cea de 25-a ediție a celui mai longeviv festival internațional de teatru din România, „Atelier“, care s-a desfășurat în perioada 1-9 iunie, la Baia Mare.

Având ca punct de plecare tragedia „Bacantele“, de Euripide, spectacolul regizat de italianul Daniele Salvo, cu Marius Bodochi în rolul principal, a fost distins cu Premiul „Gheorghe Dinu“, pentru imagine scenică. Acesta constă în tabloul „Parfumul străzilor vechi“, realizat de regretatul regizor, plastician și profesor băimărean Gheorghe Dinu. Distincția a fost înmânat de soția artistului, Gabriela Dinu.

Juriul festivalului, prezidat de Doru Mareș, i-a avut în componență pe Nicolae Weisz, Marius Zarafescu, Sorin Militaru și Mircea M. Ionescu.

În „Dionysos“, bacantele sunt intepretate de Georgiana Mazilescu, Maria Lupu, Florina Stănculeț, Laura Iordan Adrian, Lana Moscaliuc, Mirela Pană, Cristina Oprean, Turchian Nasurla, Ana Maria Ștefan, Luiza Martinescu, Georgiana Rusu și Arina Cojocaru.

Celelalte roluri sunt redate de: Dana Trifan-Enache – Agave, Iulian Enache -Cadmos, Andu Axente – Penteu, Alexandru Mereuță – Tiresias, Alexandru Medveghi – primul mesager, Ionuț Rusu – al doilea mesager și Marian Adochiței – paznicul.

Costumele spectacolului „Dionysos“ sunt realizate de Daniele Gelsi, decorurile, de Michele Ciacciofera, iar proiecțiile video poartă semnătura Aquamicans / Paride Donatelli.

Întors acasă, colectivul TSC se pregătește intens de cea de-a III-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru „Miturile cetății“, care se va desfășura în perioada 20-27 iunie, la sediu TSC, în Piața Ovidiu, la Termele Romane. La eveniment vor participa trupe din România și din Italia, Franța, Ungaria și Israel.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *