Zi mare la Teatrul „Căluțul cel mare“: elefănțelul cel curios iese la aplauze!

Bombo, elefănțelul cel curios care vrea să afle răspunsuri la zeci de întrebări, iese duminică la aplauze, pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“! „De ce?“, ar întreba el firesc. Răspunsul îl oferim noi: pentru că e pregătit de premieră.

Așadar, duminică, de la ora 11.30, prichindeii vor face cunoștință cu simpaticul Bombo, un pui de elefant tare curios, dar și curajos, deoarece pornește spre Nil, într-o lungă călătorie,  pentru a afla ce mănâncă un crocodil. La adăpostul lunii, călătoria nu va fi lipsită de peripeții, dar va fi plină de învățăminte, deoarece puiul de elefant va învăța multe lucruri și va interacționa cu o mulțime de personaje. El se va întâlni cu hipopotamul îndrăgostit de girafă, cu vulturii „bine informați“, cu zebre, cu un leu nu tocmai fioros, cu șarpele cel viclean, cu pantera cea șireată, cu frumoasele zebre, cu maimuțele gălăgioase, cu papagalii cei colorați, cu nuca de cocos cea săritoare, cu bananele vorbărețe și hrănitoare și, într-un final, cu crocodilul cel parșiv.

În rolul principal evoluează Rovena Paraschivoi, care se află într-un continuu du-te-vino, fiind cea care îl animă pe curiosul, simpaticul și perseverentul elefănțel, care nu se oprește până nu află pe… propria sa piele care este meniul unui crocodil. Luna, care povestește pățaniile povestitorului este Claudia Zaharia. Celelalte personaje, care umplu scena încontinuu, sunt interpretate de actorii Grațian Prisacariu, Andrei Stroescu și Ion Ciolan.

Spectacolul „Elefănțelul curios“, o  adaptare după povestea „Puiul de elefant” a lui Rudyard Kipling, este pusă în scenă de Cristian Mitescu, care a realizat și scenariul. Întreaga feerie cromatică de pe scenă, care reflectă frumusețea junglei africane, se datorează talentatei scenografe Eugenia Tărășescu-Jianu, pentru care fiecare spectacol reprezintă o provocare. Muzica care imprimă prospețime și dinamism î este semnată de compozitorul Viorel Andrinoiu, iar coregrafia e realizată de Ionuț Sergiu Anghel.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *