Weekend cu balet, muzică franceză și acorduri de „Flaut fermecat“

La final de săptămână, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ invită publicul în sala de spectacole pentru a urmări un poem vocal-coregrafic și o operă celebră.

Sâmbătă, 20 februarie, de la ora 19.00, este programat poemul vocal-coregrafic „L’heure d’or de Paris“ / „Ora de aur a Parisului“, gândit de Horațiu Cherecheș, cel care i-a semnat coregrafia, regia și scenografia.

Pe muzica lui Jules Massenet, Claude Debussy, Maurice Ravel, Edith Piaf, Charles Aznavour și a altor ambasadori ai cântecului francez, publicul se va lăsa transpus într-un anivers aparte în compania artiștilor constănțeni și a invitaților săi.

Soliștii serii vor fi Alina Mavrodin, Daniela Vlădescu și Marius Eftimie.

Acestora li se vor alătura, în pași de dans, soliștii de balet: Irina Mihaiu, Adrian Mihaiu, Bogdan Bîrsănescu, Mihai Pîslaru, Cătălina Iliescu, Ryan Brown, Diana Porfireanu, Oana Dincă și Mizuki Kubota.

Orechestrația este asigurată de Lucian Vlădescu, iar asistent de coregrafie este Monica Cherecheș.

Duminică… Mozart

Seara de duminică îi este dedicată „Flautului fermecat“. Așadar, pe 21 februarie, de la ora 19.00, iubitorii operei se vor întâlni, în acordurile muzicii lui Mozart, cu Pamina, Tamino, Regina Nopții, Papagena și Papageno.

Spectacolul, în viziunea regizorală a lui Ștefan Munteanu, va fi susținut în limba română. Acesta este conceput sub forma unui „Singspiel“, părțile muzicale alternând cu momentele de proză.

Soliștii operei mozartiene vor fi: Doru Iftene, Marius Eftimie, Laura Eftimie, Georgiana Medeleanu, Constantin Acsinte, Silvia Simionescu, Mihaela Ionescu, Stela Sîrbu, Lucia Mihalache, Maria Cernat, Magda Marcu, Gabriela Dobre, Anton Zidaru București, Iulia Stănei, Cătălina Postolache, Elena Păunescu, Laurențiu Severin, Bogdan Ocheșel, Adrian Bădilă, Mădălin Băldău, Cristian Parmac și Petre Bulgaru.

Scenografie și costumele sunt create de Adriana Urmuzescu.

La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Radu Ciorei.

Bilete

Biletele vor putea fi achiziționate conform diagramei, atât de la agenția aflată în incinta instituției (intrarea dinspre parc), cât și online accesând www.tnobconstanta.ro/bilete. Prezența publicului în sală se va face în funcție de ordinea vânzării locurilor.

Agenția de bilete este deschisă de marți până vineri, inclusiv, între orele 11.00 și 17.00. Sâmbătă și duminică, în zilele cu spectacole, aceasta va fi deschisă între orele 17.45 și 18.45. Dacă în weekend nu sunt programate spectacole, agenția va fi închisă în ultimele două zile ale săptămânii. De asemenea, agenția este închisă și lunea.

Reguli de acces

Accesul în sala de spectacole se va face respectând un set de reguli.

„Vă aducem la cunoștință că vom asigura toate condițiile necesare protecției dumneavoastră prevăzute de lege. În continuare vom distribui regulamentul de funcționare al instituției, dar și obligațiile pe care le au spectatorii în această situație dificilă și deosebită“, au transmis organizatorii.

Regulamentul de funcționare

1. Accesul în instituție se face cu respectarea de către participanți a distanțării de minimum 1,5 m. De asemenea, vizitatorii vor respecta distanța regulamentară de 1,5 m între persoane la intrarea/ieșirea din locație/casa de bilete.

2. Nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, stare generală alterată) și temperatură mai mare de 37,3°C. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în spațiul destinat.

3. Accesul publicului va fi permis numai în condițiile purtării de mască (medicală/non-medicală) pe toată durata spectacolului. Pentru a oferi o protecție eficace, masca trebuie să acopere gura și nasul.

4. Vizitatorii vor utiliza covoarele cu dezinfectant pentru încălțăminte aflate la intrare.

5. Publicul este încurajat să își dezinfecteze mâinile cu dezinfectat avizat pe bază de alcool care este pus la dispoziție.

6. Publicul este încurajat să achiziționeze bilete pe cât posibil online, astfel încât contactul fizic să fie minimizat în locații.

7. Este interzisă transmiterea pliantelor, broșurilor și altor materiale informative în format fizic către alte persoane.

8. Intrarea și ieșirea din locație se vor efectua prin locurile indicate, gradual, rând cu rând, astfel încât să nu se creeze aglomerație: accesul în sală se va face în ordinea venirii spectatorilor, fără a staționa pe hol, sau în cazul în care acest lucru nu este posibil accesul în sală se va efectua începând cu rândurile cele mai îndepărtate de intrarea în sală; ieșirea din sală se va efectua începând cu rândurile cele mai apropiate de ieșirea din sală, pe ușile de evacuare.

9. Se interzice spectatorilor consumul de alimente și băuturi în incinta instituției, cu excepția lichidelor ambalate individual.10. Vizionarea spectacolelor este permisă numai cu păstrarea locului individual în sală și a purtării măștii de protecție.

11. Așezarea publicului în sală se va face conform regulilor de distanțare așa încât capacitatea sălii nu va fi mai mare de 150 de locuri.

12. Accesul la spectacolele instituției se face cu 30 de minute înainte de începerea spectacolului și până la ora specificată pe bilet.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *