Toamnă bogată în festivaluri pentru Teatrul de Stat Constanța

După ce la sfârșitul lunii septembrie a reprezentat Constanța la Chișinău, la Reuniunea Teatrelor Naționale Românești, cu spectacolele „Jocuri în curtea din spate“, de Edna Mazya, regia Diana Mititelu și „Maria Tănase. O poveste“, de Carmen Lidia Vidu, cu un popas la Teatrul „Maria Filotti“ din Brăila, unde pe 1 octombrie a prezentat „Jocurile…“, la Festivalului Internațional de Arte Performative – DIALOG, Teatrul de Stat își continuă periplul prin țară.

De această dată, Teatrul de Stat Constanța va prezenta spectacolul „Jocuri în curtea din spate“ la Iași, la Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr (FITPT), ediţia a XIV-a (focus Artă și Tehnologie), unde va susține două reprezentații, pe 9 septembrie, de la orele 19.00 și 21.00.

Următoarea oprire a Teatrului de Stat Constanţa va fi la Sfântu Gheorghe, unde pe 11 octombrie, la Teatrul „Andrei Mureșanu“, în cadrul Festivalului-concurs DbutanT, se va juca spectacolul „8 tați“, de Tina Müller, regizat de Irisz Kovacs. Spectacolul cu o scenografie de Theodor Niculae face parte din programul repertorial „Debut la TSC“ fiind realizat în coproducţie cu Universitatea „Babeş Bolyai“ din Cluj Napoca, reprezentând examenul de licenţă al regizoarei Irisz Kovacs, aflată printre cei cinci finaliști ai secţiunii Debut în regie a Festivalului-concurs DbutanT 2021.

Din distribuție fac parte: Ecaterina Lupu, Cristiana Luca, Florin Aioane, Andrei Bibire și Theodor Șoptelea.

„8 tați“, abordare îndrăzneață și joc impecabil

„Jocuri în curtea din spate“ sau când inocența dispare la o aruncătură de… minge

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *