Spectacolele lunii ianuarie 2019 la Teatrul „Oleg Danovski“ 

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ întâmpină noul an cu șapte evenimente: un Concert de Anul Nou, două divertismente muzicale și coregrafice, un spectacol aniversar, o operetă celebră a cărei acțiune se desfășoară de Revelion, o operă mozartiană și un balet care are la bază o poveste de Crăciun.

Concert de Anul Nou

Primul eveniment al lui 2019 la Teatrul „Oleg Danovski“ va avea loc pe 12 ianuarie și va lua forma tradiționalului Concert de Anul Nou cu care instituția de cultură tomitană întâmpină fiecare început de an.

Spectacolele lunii februarie la Teatrul „Oleg Danovski“. Bilete (online) și abonamente

Concertul de Anul Nou, programat sâmbătă, 12 ianuarie, de la ora 18.30, se va desfășura sub conducerea muzicală a carismaticului dirijor Florin Totan și îl va avea solist pe violonistul Sebastian Tegzeșiu.

„O sole mio!“

A doua zi, pe 13 ianuarie, tot de la ora 18.30, îndrăgiți artiști ai teatrului tomitan invită publicul meloman să se încălzească la soarele Italiei, ascultând celebre canțonete, printre care și „O sole mio!“. Celebra canțonetă napolitană dă și numele divertismentului muzical gândit de mezzosoprana Gabriela Dobre, care a conceput și scenariul, regia, scenografia, precum și light-design-ul spectacolului.

Soliștii divertismentului muzical „O sole mio!“ vor fi: Daniela Vlădescu, Lucia Mihalache, Smaranda Drăghici, Stela Sîrbu, Silvia Simionescu, Ionela Duma, Raluca Daraban, Gabriela Dobre, Mădălin Băldău, Doru Iftene,  Cristian Parmac, Laurenţiu Severin și Bogdan Ocheşel.

„Un centenar de muzică românească“

Pe 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale, începând cu ora 18.30, constănțenii vor urmări spectacolul-concert „Un centenar de muzică românească“  ce a avut premiera în cadrul ediției 2018 a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului.

Spectacolul în regia și scenografia lui Mihai Constantin Ranin, coregrafia lui Horațiu Cherecheș și conducerea muzicală a maestrului Cristian Brâncuși va aduce pe aceeași scenă corul, orchestra și baletul Teatrului „Oleg Danovski“.

Alături de ei se vor afla soliștii: Sebastian Tegzeșiu – vioară, Andreea Bratu – pian, sopranele Ionela Duma, Laura Eftimie, Mihaela Ionescu, Elena Rotari, Silvia Simionescu, Stela Sîrbu și Daniela Vlădescu, mezzosoprana Lucia Mihalache, tenorii Mădălin Băldău, Doru Iftene și Răzvan Săraru, alături de baritonii Marius Eftimie și Bogdan Ocheșel.

„Liliacul“ sau un Revelion de pomină

Sâmbătă, 19 ianuarie, de la ora 18.30, Prințul Orlovsky va da de… Revelion un bal mascat de pomină. Farsele se vor ține lanț. La fel și hohotele de râs. În rolurile principale vor evolua tenorul Doru Iftene, soprana Ana Maria Donose din Iaşi, soprana Smaranda Drăghici, baritonul Stefan Popov din Bucureşti și mezzosoprana Lucia Mhalache. Lor li se vor alătura Mădălin Băldău – debut, Bogdan Ocheşel, Adrian Pârlea – debut, Constantin Acsinte, Gabriela Dobre, Robert Safta. Conducerea muzicală a faimoasei operete „Liliacul“, ce a fost creată de Johann Strauss-fiul va fi asigurată de Adrian Stanache.

„Magic Swing“

Iubitorii dansului şi ai muzicii retro sunt invitaţi pe 20 ianuarie, de la ora 18.30, la „Magic Swing“, un divertisment vocal-coregrafic gândit pus în scenă de Gabriela Dobre şi o coregrafie de Iulian Ghencea, asistent de coregrafie fiind Petronela Iordache.

Vor da glas şlagărelor anilor ’30-’60: Daniela Vlădescu, Raluca Dărăban, Maria Cernat, Cristian Parmac, Adrian Pîrlea, Iulian Bratu, Octavian Minea, Gabriela Dobre şi Bogdan Ocheşel. Alături de ei se vor afla balerinii Petronela Iordache, Iguel Sanchez, Marian Basarabeanu şi Daia Kashiwaba, precum şi dansatorii Horia Gabriel Iordache, Andreea Daniela Pieptea, Cristian Alexandru Panduru, Mălina Gabriela Prian şi Andreea Gutu.

Light designul spectacolului este semnat de Ștefan Sterian, iar regia tehnică este realizată de Adrian Renea.

„Don Giovanni“

Sâmbătă, 26 ianuarie, de la ora 18.30, iubitorii operei sunt invitaţi să urmărească opera „Don Giovanni“, de Wolfgang Amadeus Mozart, cu o regie semnată de Beatrice Rancea şi cu o scenografie realizată de Constantin Ciubotariu.

Vor da viaţă personajelor mozartiene Marius Eftimie, Akiko Hayakawa din Japonia, Stela Sîrbu, Orest Pîslariu din Bucureşti, Doru Iftene, Mihaela Ionescu, Bogdan Ocheşel şi Constantin Acsinte.

Conducerea muzicală a spectacolului este semnată de dirijorul japonez Koichi Inoue.

„Spărgătorul de nuci“

Cei care îndrăgesc baletul clasic vor avea motive de bucurie pe 27 ianuarie, deoarece atunci, de la ora 18.30, este programat spectacolul „Spărgătorul de nuci“, care are la bază o frumoasă poveste de iarnă care se petrece în noaptea magică de Crăciun când totul devine posibil.

Din distribuţia spectacolului fac parte: Mizuki Kubota, Adrian Mihaiu, Bogdan Bîrsănescu, Mayu Takahashi, Sayaka Tanno, Ştefan Răuţ, Douglas Stewart Callum şi Ryan Brown.

Începând de la 1 ianuarie 2019, biletele pentru evenimentele organizate de Teatrul „Oleg Danovski“, cu manifestărilor  din foaier și a spectacolelor pentru copii, se pot achiziționa și online, precum și din rețeaua de magazine partenere Entertix.ro: Carrefour și Cărturești. Detalii aici

Sursă foto: Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ – Facebook

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *