Spectacolele lunii februarie la Teatrul „Oleg Danovski“. Bilete (online) și abonamente

Patru spectacole de operă („Madama Butterfly“, „Carmen“, „Flautul fermecat“ și „Don Pasquale“), un spectacol de balet („Crăiasa zăpezii“), o gală de operă, un poem muzical-coregrafic („L’heure d’or de Paris“), un concert simfonic și trei seri camerale, iată evenimentele lunii februarie, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“.

Cei care doresc să nu rateze niciunul dintre aceste evenimente pot plăti 170 de lei achiziționând „Pachetul lunii Făurar“. Pentru pensionari, pachetul pentru cele 11 evenimente ale lunii februarie costă 115 lei.

Aceste pachete promoționale se pot achiziționa doar de la agenția care este deschisă în zilele de luni, miercuri, joi și vineri, între orele 11.00 și 17.00,  fiind închisă doar marți. Sâmbătă și duminică ea funcționează doar în zilele în spectacole, în intervalul orar 17.45-18.30. Rezervări telefonice se fac doar în timpul programului de lucru al agenției, la numărul de telefon 0241.481.460.

spectacolele lunii februarie 2019 teatrul oleg danovski

Cei care doresc să fie prezenți la unul sau la mai multe evenimente trebuie să știe că pentru spectacolele de operă, balet, gala de operă și concertul simfonic, copiii, elevii și studenții vor plăti 8 lei pe un bilet, pe baza carnetelor de note vizate de zi, iar pensionarii, 15 lei, pe baza talonului de pensie. Biletele fără reduceri au prețuri de 20, 25, 30, 40 și 50 lei, în funcţie de locul ocupat în sală, conform diagramei sălii.

În ceea ce privește serile lirice, prețul unui bilet este doar de 10 lei, iar copiii, elevii și studenții beneficiază de intrare liberă.

Bilete online

De la 1 ianuarie, biletele se pot achiziționa și online (cu excepția serilor lirice și camerale din foaier și a spectacolelor pentru copii) prin intermediul entertix.ro/ myticket.ro sau direct de tnobconstanta.ro/bilete/. Pentru achiziția online de bilete, se aplică un comision peste valoarea biletelor. Plata se poate face online cu cardul, prin transfer bancar sau cu plata ramburs, la curier. Tichetele pot fi cumpărate și din rețeaua de magazine partenere Entertix.ro: Carrefour și Cărturești.

„Madama Butterfly“ – 2 februarie

Luna februarie se va deschide sâmbătă, 2 februarie, de la ora 18.30, cu o emoționantă poveste de dragoste dintre o japoneză a cărei dragoste nu are limită și un ofițer american, pentru care totul este o joacă: „Madama Butterfly“, de Giacomo Puccini.

Vor da viață tulburătoarei opere pucciniene: soprana Akiko Hayakawa din Japonia, care o va interpreta pe delicata Cio-Cio-San, mezzosoprana Lucia Mihalache, în rolul devotatei Suzuki și tenorul Doru Iftene, care îl va întruchipa pe aventurierul ofițer american Pinkerton. Distribuția va fi completată de Marius Eftimie, Anton Zidaru, Ionela Duma, Cristian Caragea, Laurențiu Severin, Constantin Acsinte, Andrei Băican și Laura Stanache. Conducerea muzicală a spectacolului va fi asigurată de  Koichi Inoue din Japonia.

Regia artistică a spectacolului „Madama Butterfly“ este semnată de Ognian Draganov, costumele sunt create de Tvetanka Stoinova, iar decorurile, de Grigore Gorduz.

Gala Operei“ – 3 februarie

Duminică, 3 februarie, de la ora 18.30, melomanii sunt invitați la o Gală de Operă sub bagheta maestrului Gheorghe Stanciu, la care vor participa și orchestra și corul condus de maestrul Adrian Stanache.

Soliștii Galei de Operă vor fi: Cristina Radu – Brașov, Smaranda Drăghici, Laura Eftimie, Elena Rotari, Stela Sîrbu, Lucia Mihalache, Răzvan Săraru, Doru Iftene, Mădălin Băldău, Marius Eftimie și Constantin Acsinte.

 „L’heure d’or de Paris“ – 9 februarie

În cea de-a doua sâmbătă a lunii Făurar, pe 9 februarie, de la ora 18.30, cei care îndrăgesc muzica, dar și baletul sunt invitați să fie atenți atunci când orologiul anunță… „Ora de aur a Parisului“. Poemul muzical-coregrafic cu șansonete celebre, în coregrafia, regia şi scenografia lui Horaţiu Cherecheş (asistent de regie Monica Cherecheș), îi va aduce în fața publicului pe Daniela Vlădescu, Alina Mavrodin și Marius Eftimie, alături de soliștii de balet: Adrian Mihaiu, Irina Ganea Mihaiu, Laima Costa, Mizuki Kubota, Bogdan Bîrsănescu, Mayu Takahashi, Mihai Pâslaru, Ryan Brown, Sayaka Tanno și Yuria Soeta.

Orchestraţia este asigurată de maestrul Lucian Vlădescu.

„Carmen“, 10 februarie

Duminică, 10 februarie, tot de la ora 18.30, iubitorii operei sunt invitați să urmărească povestea frumoasei Carmen cu sânge clocotitor. Faimoasa operă a lui Georges Bizet în regia Răsvanei Cernat și scenografia Eugeniei Tărăşescu Jianu îi va avea în rolurile principale pe mezzosoprana Lucia Mihalache – Carmen și pe tenorul Răzvan Săraru – Don Jose. Alături de ei se vor afla Marius Eftimie, Elena Rotari, Iulian Bratu – debut, Mădălin Băldău, Mihaela Ionescu, Stela Sîrbu, Laurențiu Severin și Cristian Caragea.

Conducerea muzicală a spectacolului va fi asigurată de maestrul Gheorghe Stanciu.

Seară lirică – 13 februarie

Cu charismatica mezzosprană Lucia Mihalache, iubitorii muzicii de la Marea Neagră se vor reîntâlni miercuri, 13 februarie, de la ora 18.30, în foaierul Teatrului „Oleg Danovski“, în cadrul unei seri lirice, alături de pianista Andrada Ștefan.

Concert simfonic – 15 februarie

Melomanii tomitani sunt așteptați vineri, 15 februarie, tot de la ora 18.30, la un concert simfonic sub bagheta dirijorului italian Luca Ballabio. În program se vor regăsi lucrări de Verdi – Uvertura la opera „Nabucco“, Puccini – Intermezzo din opera „Madama Butterfly“, Rossini – Uvertura la opera „Italianca în Alger“ și Ceaikovski – Simfonia nr. 5 în Do minor.

„Flautul fermecat“ – 16 februarie

Sâmbătă, 16 februarie, de la ora 18.30, „Flautul fermecat“ se va auzi în sala Teatrului „Oleg Danovski“. Faimoasa operă mozartiană sub bagheta maestrului Radu Ciorei are o distribuție impresionantă formată din: Doru Iftene, Marius Eftimie, Laura Eftimie, Silvia Simionescu, Constantin Acsinte, Georgiana Medeleanu, Elena Rotari – debut, Stela Sirbu, Lucia Mihalache, Maria Cernat, Magda Marcu, Gabriela Dobre, Anton Zidaru, Cătălina Postolache, Iulia Lepădatu, Elena Păunescu, Laurențiu Severin, Bogdan Ocheșel, Adrian Bădilă, Mădălin Băldău, Cristian Parmac, Petre Bulgaru și Andrei Băican.

Regia spectacolului este realizată de Ștefan Munteanu, iar scenografia este creată de Adriana Urmuzescu.

„Crăiasa Zăpezii“ -17 februarie

Duminică, 17 februarie, de la ora 18.30, Adrian Mihaiu, Irina Ganea Mihaiu, Douglas Callum Steward, Mayu Takahashi, Keito Shimomura, Mayura Takase, Daia Kashiwaba și Mizuki Kubota vor prezenta, în pași de dans, o impresionantă poveste de iarnă, „Crăiasa zăpezii“, pe muzica semnată de Edvard Grieg și Jean Sibelius.

În 2016, la cea de-a IV-a ediție a Galei Premiilor Operelor Naționale, organizată la București „Crăiasa zăpezii“ de la Constanța a fost recompensată cu trei premii, pentru cel mai bun spectacol de balet clasic al stagiunii 2015-2016, cel mai bun coregraf – Horațiu Cherecheș și cele mai bune decoruri – Natalia Kornilova.

Seară lirică – 20 februarie

Pe 20 februarie, de la ora 18.30, constănțenii sunt așteptați în foaierul Teatrului „Oleg Danovski“, la o seară lirică, alături de soprana Laura Eftimie și pianista Andrada Ștefan.

„Don Pasquale“ – 24 februarie

De Dragobete, pe 24 februarie, de la ora 18.30, iubitorii operei sunt invitați să urmărească o poveste de dragoste plină de încurcături, „Don Pasquale“, de Gaetano Donizetti, sub bagheta dirijorului Gheorghe Stanciu.

Din distribuție fac parte: Orest Pîslariu – București, Marius Eftimie, Doru Iftene, Smaranda Drăghici, Laurențiu Severin, Ștefan Lepădatu, Cezar Gribinic, Daiana Gavrilescu, Mihaela Tănase și Adrian Renea.

Regia artistică a spectacolului este semnată de Lucia Cicoară Drăgan, iar scenografia, de Eugenia Tărăşescu Jianu.

Seară lirică – 27 februarie

La Teatru „Oleg Danovski“ luna februarie se va încheia pe 27 februarie, de la ora 18.30, cu o seară lirică, care îi va aduce în fața iubitorii de muzică pe baritonul Iulian Bratu și pe soprana Mihaela Ionescu, alături de pianista Natalia Gribinic.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *