Teatrul „Oleg Danovski“, pe lista Ministerului Culturii pentru Stagiunea Artistică Muzicală Estivală a României

Ministerul Culturii lansează, începând cu 10 iulie, Stagiunea Artistică Muzicală Estivală a României 2020, #SAMER2020. Pe lista cu cele 11 instituții de cultură, listă care rămâne deschisă, se află și Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ din Constanța. Acesta organizează, încă din 6 iunie, concerte în aer liber,  în fiecare sâmbătă și duminică, la balconul ce dă spre parc.

Celelalte zece instituții sunt: Centrul Național de Artă „Tinerimea Română“, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin“, Filarmonica „George Enescu“, Opera Maghiară din Cluj-Napoca, Opera Națională București, Opera Națională Română din Cluj-Napoca, Opera Națională Română din Iași, Opera Națională din Timișoara, Teatrul Musical „Ambasadorii“ și Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian“.

Spectacolele organizate de aceste instituții vor fi promovate pe pagina Facebook a Ministerului Culturii, astfel încât publicul să poată avea acces la întregul program de spectacole care vor avea loc în această vară.

Îmi doresc ca toţi managerii instituțiilor de spectacol să găsească soluții creative și spații alternative pentru desfășurarea evenimentelor, dar fără a face rabat de la regulile de sănătate. În urma discuțiilor cu managerii de instituții culturale din subordinea Ministerului Culturii am pregătit această stagiune estivală, adaptată situației curente. Va fi o stagiune în aer liber care are potențialul de a atrage public nou. Să nu uităm că artele spectacolului au debutat acum mai mult de 2500 de ani în aer liber şi doar de 500 de ani acestea se regăsesc în spaţiu închis“, a spus ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

În acest weekend, Teatrul „Oleg Danovski“ va prezenta concertele „Musica sempre libera“ și „Marea și muzica“. 

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *