Recital cameral de muzică românească și „Pilde de istorie“, la Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului

Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului, ediția 44, continuă la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“, miercuri, 7 noiembrie, de la ora 18.30, cu două momente muzicale închinate Centenarului Marii Uniri.

În prima parte a serii, iubitorii muzicii românești vor participa la un recital cameral, realizat în colaborare cu Facultatea de Arte a Universității „Ovidius“. În program se regăsesc lucrări din creația compozitorilor Daniela Cojocaru, Diamandi Gheciu, George Balint, Dinu Lipatti, Alexandru Zirra și Dan Bălan.

Soliştii serii sunt: Mirela Voicu, Carmen Angheloiu și Adrian Roșu, iar la pian se vor afla Andreea Bratu și Iliana Velescu.

Va recita actorul Geo Dobre, iar prezentarea va fi făcută de Mariana Frățilă.

Cea de-a doua parte a serii îi este dedicată recitalului liric „Pilde de istorie – Lecție de cultură“, susținut de: Daniela Vlădescu, Laura Eftimie, Mihaela Ionescu, Elena Rotari, Stela Sîrbu, Marius Eftimie, Mădălin Băldău și Bogdan Ocheșel, acompaniați de pianista Natalia Gribinic.

Biletele pentru acest eveniment dublu au prețuri cuprinse între 25 și 50 de lei, în funcție de locul ocupat în sală. Studenții, pe baza carnetului de note, și pensionarii, pe baza cuponului de pensie, vor plăti 15 lei pe un tichet. Pentru copii, inclusiv pentru elevii de gimnaziu și de liceu, prețul unui bilet este de doar 8 lei.

Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului continuă săptămâna aceasta cu alte trei evenimente: concertul „Romanța ne unește“ – vineri, opera „Trubadurul“, de Verdi – sâmbătă și baletul „Romeo și Julieta“ – duminică.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *