„Cioburi de poveste în Sciția Minor“. Ultimele reprezentanții, în weekend

Cei care nu au reușit să urmărească spectacolul în aer liber „Cioburi de poveste în Sciția Minor“, din Parcul Arheologic, sunt așteptați, în acest weekend, la ultimele două reprezentații.

Așadar, sâmbătă, 11 iulie și duminică, 12 iulie, de la ora 22.00 în Parcul Arheologic, lângă sediul Primăriei Constanța, pasionații de teatru și istorie vor intra, pentru aproape de oră, într-un cadru special, oferit de vestigiile trecutului.

Publicul va urmări, prin intermediul jocului actorilor, poveștile de viață ale unor persoane reale, cunoscute din inscripțiile grecești și romane descoperite în Dobrogea.

„Povestea de dragoste dintre Irina, fata princepsului Tomisului și al Scythiei și gladiatorul Diodoro va aduce în prim-plan episoade importante ale istoriei Dobrogei, cum ar fi confruntarea dintre episcopul Bretanion și împăratul Valens, dar și informații prețioase despre preoteasa Aba și Mater Cybele, zeița cetăților, a stâncilor și a fecundității“, au spus organizatorii.

Regia spectacolului „Cioburi de poveste în Scitia Minor“ este semnată de Iulian Enache. Scenariul a fost scris de Cristiana Bojte Keresztes, în baza documentării asigurate de scriitorul Cristian Cealera, prin intermediul trilogiei „Poveștile Mării Negre“.

Muzica este semnată de Adrian Mihai, iar scenografia este realizatăm de Lăcrămioara Dumitrașcu, castingul fiind asigurat de Lui’s Events. Din distribuție fac parte: Georgiana Rusu, Alexandru Medveghi, Radu Niculescu, Dana Trifan Enache, Laura Iordan Adrian, Andu Axente, Andrei Calu, Andra Colidiuc, Flori Priceputu, Adnana Maria Enache, Anais Agi-Ali, Adriana Burlacu, Bianca Ion, Raluca Cheleșu și Beatrice Georgiana Marciuc.

Proiectul cultural „Cioburi de poveste în Scitia Minor“ este organizat de Asociația Culturală Georgiana Rusu și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), în cadrul ariei tematice Patrimoniu Cultural Material. Primele trei reprezentații ale spectacolului au avut loc pe 3, 4 și 5 iulie.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *