Sorescu, Stephenson și Kirițescu, în weekend, la Teatrul de Stat Constanța

La final de săptămână, Teatrul de Stat Constanța invită publicul în sala de spectacole, pentru a urmări trei tragicomedii de succes.

Vineri, în ultima zi a lunii ianuarie, de la ora 19.00, este programată o (tragi)comedie românească, „Niște… năroji“, o adaptare de Iulian Enache după celebrul ciclu de poeme „La lilieci“ , de Marin Sorescu.

Spectacolul, care poartă publicul în satul natal al lui Marin Sorescu, la Bulzești, poate fi fiind considerat o oglindă a satului românesc în general, unde statul la poartă, bârfa și „înfloriturile“ de rigoare ale celor văzute și auzite sunt preocupări de bază. El prezintă o lume în care se trece cu o ușurință tulburătoare de la râs la plâns și viceversa, așa cum se întâmplă la final, când masa de nuntă se contopește în mod practic cu parastasul.

Din distribuția spectacolului, care a avut premiera exact acum  cinci ani, pe 31 ianuarie 2015, fac parte: Mirela Pană, Dana Trifan Enache, Marian Adochiței, Lana Moscaliuc, Luiza Martinescu, Liliana Cazan, Turchian Nasurla, Laura Iordan Adrian, Georgiana Rusu, Alina Manțu, Remus Archip, Dan Cojocaru, Andrei Cantaragiu, Andrei Bibire, Adrian Dumitrescu/ Cosmin Mihale.

Scenografia spectacolului este semnată de Sanda Mitache, iar muzica, de Adrian Mihai.

„Memoria apei“

Cea mai scurtă lună din an debutează cu o tragicomedie englezească: „Memoria apei“, de Shelagh Stephenson, în . Un spectacol care aduce în prim-plan legăturile dintre trei surori cu personalități puternice și diferite care se întâlnesc pentru a-și înmormânta mama. Așadar, cele trei surori vă dau întâlnire la teatru, sâmbătă, 1 februarie, de la ora 19.00.

Memoria apei constanta

Din distribuție fac parte: Dana Dumitrescu, Liviu Manolache, Alina Manțu, Georgiana Rusu, Laura Iordan-Adrian și Andu Axente.

Spectacolul a avut loc în septembrie 2019, în deschiderea stagiunii 2019-2020.

„Gaițele“

Duminică, 2 februarie, de la ora 19.00, publicul este invitat să pătrundă într-un… cuib de viespi urmârind o tragicomedie românească de succes, „Gaițele“, de Alexandru Kirițescu, în regia lui Lucian Iancu.

in distribuția „Gaițelor“, care a avut premiera în primăvara lui 2012, fac parte: Dana Dumitrescu în rolul Anetei Duduleanu, „șefa de clan“, secondată de Maria Lupu (sora Zoia, de la Caracal „de unde s-a răsturnat carul cu proști“) și Cristina Oprean (Lena, „colivăreasa“ familiei), alături de Luiza Martinescu, Lana Moscaliuc, Andu Axente, Laura Iordan Adrian / Ana-Maria Ştefan, Remus Archip, Adrian Dumitrescu, Mirela Pană,  Liliana Cazan, Gelu Ciobanu, Claudia Mihuț și Gabriel Neață.

Scenografia este semnată de Lăcrămioara Dumitrașcu, iar coregrafia, de Raimonda Potlog.

Bilete

Biletele, la prețuri de 7,5 lei (elevi, studenți, pensionari), 20 lei (balcon), 30 lei (stal) și 40 de lei (lojă), se pot procura de la agenția teatrului, deschisă lunea, între orele 09.00-17.00 și de joi până duminică, între orele 11.00-19.00. Detalii se pot obține la numerele de telefon: 0241.488.247. / 0371.442.592.

Tichetele se pot achiziționa și de pe site-ul mystage.ro, la achiziția online aplicându-se un comision

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *