Se lansează seria a treia a publicației „Analele Dobrogei“

Vești bune pentru cei interesați de istoria și viața culturală specifice tărâmului dintre Dunăre și Marea Neagră: se lansează primul volum din seria a treia a revistei „Analele Dobrogei“, continuatoare a publicației fondate în anul 1920 de geograful și scriitorul Constantin I. Brătescu împreună cu publicistul Ioan N. Roman.

Evenimentul editorial va avea loc miercuri, 29 ianuarie, de la ora 14.00, în sala „Vasile Canarache“ a Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Lucrarea va fi prezentată de membrii Colegiului de Redacție al revistei: dr. Sorin Marcel Colesniuc, dr. Lavinia Dumitrașcu, dr. Delia Roxana Cornea, dr. Corina Mihaela Apostoleanu, dr. Florin Anghel și dr. Constantin Cheramidoglu.

Acest volum este continuatorul revistelor de cultură ale spațiului dintre Dunăre și Marea Neagră: «Arhiva Dobrogei» (1916, 1919, 1920), «Analele Dobrogei» (1920-1938) și a noii serii a «Analelor Dobrogei», care a fost lansată în anul 1995. Reluând șirul întrerupt al aparițiilor periodice, după un hiatus de șapte ani, prezentul volum acoperă o paletă largă de subiecte legate de evoluția spațiului dobrogean, fiind prezente cercetări asupra istoriei Dobrogei, de la integrarea ei în Vechiul Regat până în perioadă comunistă, studii dedicate unor personalități dobrogene sau care au fost strâns legate de acest spațiu, unor monumente constănțene, precum și studii, subiecte de istorie militară, geopolitică ș.a“, au precizat organizatorii și gazdele evenimentului editorial prin intermediul unui comunicat de presă.

Tipărit la Editura Ex Ponto din Constanța, volumul 1/2019 din seria a treia a «Analelor Dobrogei» aduce în atenția cercetătorilor în domeniu și a publicului larg cititor, deopotrivă, o serie de mărturii de epocă, documente, imagini de arhivă, dorindu-se a fi un preambul al numărului festiv pe care Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța îl are în pregătire, pentru a marca o sută de anii de la apariția revistei, au subliniat organizatorii.

Share:

2 comentarii la „Se lansează seria a treia a publicației „Analele Dobrogei“

 • 30 ianuarie 2020 la 13:03
  Permalink

  buna ziua, de unde pot achizitiona cartea?

  Răspunde
  • 30 ianuarie 2020 la 18:58
   Permalink

   Cartea se poate achiziționa de la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *