Spectacolele lunii februarie, la Teatrul „Oleg Danovski“

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ invită publicul în sala de spectacole, în luna februarie, pentru a petrece opt seri în compania operei, operetei, muzicii simfonice, canțonetelor și dansului. Spectacolele încep de la ora 18.30.

„Cavalleria rusticana“ și „Paiațe“ – sâmbătă, 1 februarie

Luna februarie se va deschide cu „Cavalleria rusticana“, de Pietro Mascagni și „Paiațe“, de Ruggiero Leoncavallo, două operă care sunt prezentate împreună, ca un diptic, în orice teatru din lume. La pupitrul orchestrei se va afla dirijorul nipon Koichi Inoue.  Maestru de cor este Adrian Stanache.

Opera într-un act „Cavalleria rusticana“, de Mascagni, îi va avea ca soliști pe Stela Sîrbu, Răzvan Săraru, Lucia Mihalache, Cristian Caragea și Anca Bănică.

Tulburătoarea operă în două acte a lui Leoncavallo, „Paiațe“ îi va aduce în fața publicului pe Akiko Hayakawa – Japonia, Daniel Magdal – București, Ștefan Ignat – București, Mădălin Băldău – debut și Marius Eftimie

Ambele opere au regia realizată de Sandra Răsvana-Cernat și o scenografie de Natalia Kornilova

„O sole, mio!“ – duminică, 2 februarie

A doua zi, pe 2 februarie, constănțenii sunt invitați la divertismentul muzical „O sole, mio!“ de realizarea căruia s-a ocupat Gabriela Dobre.

Vor cânta canțonete pentru publicul din sala Teatrului „Oleg Danovski:  Daniela Vlădescu, Lucia Mihalache, Stela Sîrbu, Smaranda Drăghici, Ionela Duma, Raluca Dărăban, Silvia Simionescu, Gabriela Dobre, Doru Iftene, Mădălin Băldău, Cristian Parmac și Bogdan Ocheșel.

Concert baroc-romantic – vineri, 7 februarie

Iubitorii muzicii camerale sunt așteptați vineri, 7 februarie, la un concert baroc-romantic, susținut de Orchestra de Cameră a Teatrului „Oleg Danovski“. Solistul serii va fi apreciatul violonist Sebastian Tegzeșiu, cel care va asigura și conducerea muzicală a concertului.

În program se vor afla lucrări din creația compozitorilor: Antonio Vivaldi – „Anotimpurile“, op.8, Johann Sebastian Bach – Concertul Brandenburgic nr.3 în Sol major și Edvard Grieg – Suita „Holdberg“, op. 40.

„O noapte la Veneția“ – duminică, 9 februarie

Pe 9 februarie, iubitorii operetei sunt așteptați să petreacă pe nemuritoarele acorduri ale muzicii lui Johann Strauss-fiul. Vor petrece „O noapte la Veneția“ și vor lua parte la un… bal mascat plin de peripeții și de energie pozitivă, pentru că „La bal mascat, e minunat/ Săruţi când vrei, pe cine vrei/ Şi eşti iertat, de eşti mascat“. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul  Gheorghe Stanciu.

Soliștii operetei vor fi: Laura Eftimie, Smaranda Drăghici, Lucia Mihalache, Răzvan Săraru, Doru Iftene, Stefan Popov din București, Constantin Acsinte, Laurențiu Severin, Adrian Bădilă, Bogdan Ocheșel, Robert Safta și Iulian Bratu.

Regia artistică a spectacolului este semnată de Mario Nikolov din Bulgaria, iar scenografia este realizată de Adriana Urmuzescu. Coregrafia e creată de Mihai Mîndruțiu.

„Traviata” – duminică, 16 februarie

Una dintre cele mai frumoase și mai cunoscute opere din lume, „Traviata“, de Giuseppe Verdi, va fi prezentată pe scena Teatrului „Oleg Danovski“, duminică, 16 februarie, sub bagheta maestrului Gheorghe Stanciu.

Regia artistică a operei verdiene este semnată de Anghel I. Arbore, iar scenografia e realizată de Cătălin I. Arbore.

Soliști vor fi: Laura Basarabeanu, Doru Iftene, Vasile Chișiu București, Stela Sîrbu, Mădălin Băldău, Bogdan Ocheșel, Adrian Pîrlea, Constantin Acsinte, Ionela Duma și Adrian Bădilă.

„Violete pentru fete“ – miercuri, 19 februarie

„Violete pentru fete“ se numește seară lirică ce va avea loc într-o seară de miercuri, pe 19 februarie, în foaierul Teatrului „Oleg Danovski“.

Vor oferi în dar… violete muzicale soprana Raluca Dărăban, mezzosoprana Gabriela Dobre și baritonul Iulian Bratu, alături de pianista Natalia Gribinic.

Medalion Ludwig van Beethoven – vineri, 21 februarie

Pentru a marca cei 250 de ani care se împlinesc anul acesta de la nașterea compozitorului Ludwig van Beethoven (16 decembrie 1770 – 26 martie 1827), Teatrul „Oleg Danovski“ invită publicul meloman în sala de spectacole, vineri, 21 februarie, pentru a urmări un concert sub bagheta maestrului Cristian Brâncuși.

În programul Medalionului Ludwig van Beethoven se vor afla: Simfonia nr. 4 în Si bemol major, op. 60 și Simfonia nr. 5 în Do minor, op. 67.

„Crăiasa zăpezii” – sâmbătă, 22 februarie

După un turneu internațional istovitor,  care a cuprins 31 de reprezentații ale unor balete celebre, artiștii Companiei de Balet revin pe scena de acasă cu primul spectacol din acest an: „Crăiasa zăpezii“, programat sâmbătă, 22 februarie, pe muzica de Jean Sibelius și Edvard Grieg.

Vor da viața fascinantei povești a lui Hans Christian Andersen artiștii: Mayu Takahashi, Irina Mihaiu, Adrian Mihaiu, Steward Douglas, Mayura Takase, Daia Kashiwaba, Keito Shiimomura, Ryan Rown, Cătălina Iliescu, Bogdan Bîrsănescu, Mizuki Kubota și Yuria Soeta.

În 2016, la cea de-a IV-a ediție a Galei Premiilor Operelor Naționale, organizată la București „Crăiasa zăpezii“ de la Constanța a fost recompensată cu trei premii, pentru cel mai bun spectacol de balet clasic al stagiunii 2015-2016, cel mai bun coregraf – Horațiu Cherecheș și cele mai bune decoruri – Natalia Kornilova.

Asistent de coregrafie este Monica Cherecheş, iar regia tehnică este realizată de Gelu Râpă.

Bilete

Pentru cele opt spectacole s-au pus în vânzare „Pachetele lui Făurar“, două abonamente la prețuri speciale: 140 lei și 100 lei (pentru pensionari). Pachetele sunt disponibile doar la agenția teatrului.

Biletele pentru fiecare spectacol în parte au prețuri de 20, 25, 30, 40 și 50 lei, 15 lei – pensionari și 10 lei – elevi, copii, studenți. Ele se pot procura de la agenția din incinta teatrului, dar și online, dar și online, accesând  www.tnobconstanta.ro/bilete și în rețeaua de magazine partenere Entertix.ro: Carrefour și Cărturești.

Pentru recitalul „Violete pentru fete“, biletele au prețuri de 10 lei și se pot achiziționa doar de la agenția Teatrului. La acest eveniment, accesul copiilor, elevilor și studenților este gratuit.

Programul agenției

Luni, miercuri, joi și vineri, agenția este deschisă între orele 11.00-17.00. În zilele de marți, este închisă. Sâmbătă și duminică, doar în zilele în care este spectacol, agenția funcționează între orele 17.45-18.30. În zilele fără spectacol, agenția va fi închisă. Rezervările telefonice se fac doar în timpul programului la numărul de telefon 0241.481.460. Acestea sunt valabile 24 de ore. Cu 48 de ore înaintea începerii spectacolului nu se mai pot face rezervări pentru titlul respectiv.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *