Visătorul Don Quijote vine, duminică, la Teatrul „Oleg Danovski“

Dacă pe 9 martie, iubitorii operei au văzut un spectacol verdian inspirat de un roman celebru, „Traviata“, după „Dama cu camelii“, de Dumas-fiul, duminică, 10 martie, iubitorii dansului clasic vor vedea un faimos balet, pe muzica lui Edvard Minkus, inspirat de celebrul roman „Don Quijote de la Mancha“ al spaniolului Miguel de Cervantes Saavedra.

Așadar, în această duminică, de la ora 19.00, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“, visătorul hidalgo Don Quijote se va lupta cu morile de vânt și va visa la Dulcineea avându-l alături pe devotatul său scutier Sancho Panza. Loc de popas este animata piață din Barcelona acolo unde Don Quijote îi va întâlni pe îndrăgostiții Quiteria și pe Don Basilo.

on Quijote teatrul Oleg Danovski

Spectacolul „Don Quijote“, în coregrafia clasică a lui Mihai Babuşka, adaptată după Marius Petipa, și cu o scenografie de Adriana Urmuzescu, îi va avea ca prim-soliști pe japoneza Mizuki Kubota și pe australianul Douglas Stewart – debut. Lor li se vor alătura alți expresivi balerini pregătiți de Monica Cherecheș (maestru de balet): Sayaka Tanno, Bogdan Bîrsănescu, Mayu Takahashi, Ștefan Răuț și Keito Shimomura.

 

Bilete

Pentru acest spectacol, biletele au preţuri de 20, 25, 30, 40 și 50 lei, în funcţie de locul ocupat în sală, conform diagramei sălii. Copiii, elevii și studenții vor plăti pe un bilet 8 lei, pe baza carnetelor de note vizate de zi, iar pensionarii, 15 lei, pe baza talonului de pensie.

Tichetele se pot achiziționa de la agenția de bilete din incinta Teatrului „Oleg Danovski“ și în această duminică, între orele 18.15-19.00.

on Quijote teatrul Oleg Danovski

Începând cu 1 ianuarie 2019, biletele la evenimentele Teatrului „Oleg Danovski“ (cu excepția serilor lirice și camerale din foaier și a spectacolelor pentru copii) se pot achiziționa și online prin intermediul entertix.romyticket.ro sau direct de tnobconstanta.ro/bilete/. Pentru achiziția online de bilete, se aplică un comision peste valoarea biletelor. Plata se poate face online cu cardul. Tichetele pot fi cumpărate și din rețeaua de magazine partenere Entertix.ro: Carrefour și Cărturești.

Sursă foto: Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *