„Să nu ucizi“, proiecție specială de film la Constanța, cu actorii Daniel Popa, Elias Ferkin și Erwin Simsensohn

„Să nu ucizi“, un film regizat de Gabi Virginia Șarga și Cătălin Rotaru, inspirat de dezvăluirile mass-media care au cutremurat sistemul sanitar din România acum câțiva ani, va avea o proiecție specială sâmbătă, 9 martie, de la ora 19.50, la Cinema City Park Mall.

La eveniment vor participa actorii Daniel Popa, Elias Ferkin și Erwin Simsensohn cărora publicul le poate adresa întrebări la finalul proiecției.

„Filmul îl urmărește pe Cristian, un chirurg tânăr şi ambițios pe care pierderea unui pacient, în urma unei intervenţii de rutină, îl determină să pornească o luptă solitară împotriva sistemului riscându-și familia şi cariera pentru a descoperi adevărul“, spun organizatorii proiecției speciale.

Selectat la Annual Chicago European Union Film Festival

Lungmetrajul a avut premiera în cinematografe pe 1 martie și rulează în continuare în cinematografele din Constanța și din țară. El a fost selectat recent la Annual Chicago European Union Film Festival, unde va fi proiectat în premieră pe continentul american.

Am făcut filmul pentru ca am fost revoltată. Și nu e vorba doar despre problema spitalelor. E vorba despre toată corupția care e în societatea noastră la toate nivelurile. Și mă mai revoltă că ne-am obișnuit cu asta și că ni se pare ceva atât de normal“, a mărturisit spune Gabi Virginia Șarga.

Nu trebuie doar să faci un lucru rău pentru a fi vinovat. Există și alte forme de culpă. A ști și a nu face nimic înseamnă a fi complice. Mai mult decât atât, a nu ști nu te absolvă de vină, te face doar un un ignorant acuzabil de neștiința ta. Acest film este despre vinovățiile fiecăruia dintre noi, despre tăcerile noastre complice, despre lenea noastră de a acționa, de a lua atitudine“, spune și Cătălin Rotaru.

În distribuția filmului „Să nu ucizi“ se regăsesc actorii Alexandru Suciu, Cristina Flutur, Gelu Colceag, Tania Filip, Elias Ferkin, Daniel Popa, Virgil Aioanei, Carmen Florescu, Ionuț Ionescu, Erwin Simsensohn, Cosmin Seleși, Codin Maticiuc, Ioana Barbu, Olimpia Mălai, Rolando Matsangos, Iulia Verdeș și Mihai Bauman.

„Să nu ucizi“ este produs de Axis Media Production și Green Cat Film. Imaginea este semnată de Tudor Platon, montajul, de Andrei Iancu, iar sunetul de Ștefan Azaharioaie.

Filmul este realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și cofinanțat de Televiziunea Română și Zenith Media în parteneriat cu Land Rover, Groupama, Almdoudler, Ringier Group, filmul este distribuit în România de Ro Image 2000 împreună cu Idea Film Distribution.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *