„Trubadurul“ și „Traviata“, ultimele spectacole de operă ale stagiunii, la Teatrul „Oleg Danovski“

La începutul lui Cireșar, iubitorii operei sunt invitați în sala Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“, pentru a urmări două lucrări de referință din creația verdiană, de o frumusețe tulburătoare: „Trubadurul“ și „Traviata“.

Cutremurătoare poveste a trubadurului verdian va fi prezentată publicului meloman sâmbătă, 2 iunie, de la ora 19.00. Rolul frumoasei Leonora va fi interpretat de soprana niponă Akiko Hayakawa, trubadurul Manrico va împrumata glasul tenorului Răzvan Săraru, iar rivalul său, neînduplecatul conte de Luna, va fi întruchipat de baritonul bucureștean Daniel Pop, binecunoscut și ele publicului tomitan. Azucena va fi mezzosoprana Alina Dragnea din București. Din distribuție mai fac parte: Ştefan Schuller din Bucuresti, Ionela Duma, Andrei Băican și Iulian Bratu.

La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Koichi Inoue din Japonia.

Regia artistică a spectacolului este realizată de Ognian Draganov, iar scenografia este creată de Boris Stoinov și Tvetanka Stoinova.

Cu frumoasa Violetta Valery, eroina din opera verdiană „Traviata“ (care are ca punct de plecare celebrul roman cu note autobiografice „Dama cu camelii“, de Alexandre Dumas – fiul), tomitanii se vor (re)întâlni duminică, 3 iunie, tot de la ora 19.00.

În rolul titular, publicul o va urmări pe soprana Renata Vari din Craiova, îndrăgostitul Alfredo Germont va fi interpretat de tenorul Doru Iftene, iar bătrânul său tată, Giorgio Germont, va fi redat de baritonul Iordache Basalic din București. Din distribuția spectacolului mai fac parte: Stela Sîrbu, Andrei Băican, Bogdan Ocheşel, Iulian Bratu, Adrian Pîrlea, Ionela Duma și Adrian Bădilă.

Conducerea muzicală a operei „Traviata“ va fi asigurată de Sebastian Pascale.

Regia artistică a spectacolului  „Traviata“ este semnată de Anghel I. Arbore, iar scenografia poartă amprenta creativă a lui Cătălin I. Arbore.

Biletele pentru ultimele spectacole de operă ale stagiunii 2017-2018 pot fi procurate de la agenţia Teatrului „Oleg Danovski“ la preţuri de 20, 25, 30 și 40 de lei, în funcţie de locul ocupat în sală. Copiii şi elevii, pe baza carnetului de elev vizat la zi, vor plăti pe un bilet 8 lei, iar pensionarii şi studenţii, pe baza talonului de pensie, respectiv a carnetului de student vizat la zi, vor cumpăra un tichet cu 15 lei.

Sursă foto: Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ (Facebook)

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *