„Sărbătoarea primăverii“ a deschis luna Mărțișor la Teatrul „Oleg Danovski“

Primăvara, anotimpul reîntoarcerii la viață a naturii, a fost sărbătorită, pe 1 martie, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“, printr-o seară de gală cu muzică și dans.

Gala muzical-coregrafică „Sărbătoarea primăverii“, sub bagheta dirijorului italian Romolo Gessi, a fost foarte bine primită public care a avut bucuria să se bucure cu muzică bună și balet alături de corul, orchestra și soliștii lirici și balerinii Teatrului „Oleg Danovski“.

sarbatoarea primaverii teatrul oleg danovski

În prima parte a galei, orchestra s-a aflat pe scenă, iar sopranele Nicoleta Ardelean, Daniela Vlădescu şi Elena Rotari, mezzosoprana Lucia Mihalache, tenorii Alin Stoica din Bucureşti, Răzvan Săraru și Doru Iftene şi baritonul Marius Eftimie au fost protagoniștii serii.

Alături de ei s-a aflat și violonistul Sebastian Tegzeşiu care a cântat „Primăvara“ pe notele lui Vivaldi.

sarbatoarea primaverii teatrul oleg danovski lebedele mici ceiakovski

În cea de-a doua parte a serii, orchestra a trecut în fosă lăsând loc talentaților artiști ai Companiei de Balet să ilustreze în pași de dans emoționantele intervenții ale artiștilor lirici sau să prezinte pagini coregrafice din faimoase balete, precum „Lebedele mici“ din „Lacul lebedelor“, de Ceaikovski sau celebrul pas-de-deux din baletul „Don Quijote“, de Minkus. Au transpus emoțiile în pași de dans: Adrian Mihaiu, Irina Ganea Mihaiu, Douglas Steward, Mizuki Kubota, Bogdan Bîrsănescu, Mayu Takahashi şi Daia Kashiwaba.

Aranjamentul coregrafic al galei a fost realizat de Horaţiu Cherecheş.

În cadrul Galei „Sărbătoarea primăverii“, artiștii  au primit flori, dar au și oferit, iar pentru a celebra așa cum se cuvine semnificația lunii martie, directorul Teatrului „Oleg Danovski“, soprana Daniela Vlădescu, a purtat cu mândrie un mărțișor.

Luna martie continuă, la Teatrul „Oleg Danovski“, cu alte evenimente deosebite.

Sursă foto: Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *