Teatrele constănțene, închise pentru 14 zile. Spectacole anulate și premiere amânate

La aproape o lună jumătate de când s-au redeschis pentru prima dată în acest an, teatrele constănțene au fost nevoite să-și închidă din nou sălile de spectacole pentru public, pentru 14 zile, și să reprogrameze premierele ce urmau să aibă loc în această perioadă.

Situația neplăcută pentru iubitorii de teatru, de toate vârstele, de operă, operetă, balet și seri lirice și camerale, este cauzată de faptul că municipiul Constanța a intrat în scenariul roșu deoarece rata de infectare cu virusul SARS-COV-2 la mia de locuitori a depășit indicele de 3.

În această situație, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ care și-a redeschis ușile pentru melomani pe 29 ianuarie, s-a văzut în situația de a anula șase evenimente muzicale și coregrafice, programate în perioada 13-24 martie. Este vorba despre un spectacol de balet, „Dojn Quijote“ – 13 martie, două spectacole de operă „Madama Butterfly“ – 14 martie și „Cavalleria rusticana“ – 20 martie, o operetă, „Văduva veselă“ – 21 martie , o seară lirică – 17 martie și o seară camerală – 24 martie.

Întâlnirea cu „Don Quijote“, doar online

Din fericire, chiar dacă spectacolul de balet „Don Quijote“, care trebuia să fie văzut în sala de spectacole pe 13 martie, a fost anulat, înregistrarea integrală a acestuia va putea fi urmărită sâmbătă, de la ora 19.00, pe canalul de YouTube al teatrului.

Pe parcursul celorlalte zile, alte evenimente online vor fi disponibile pentru public.

„Crima din strada Lourcine“, amânată. Premiera, de Ziua Mondială a Teatrului?!

Și Teatrul de Stat Constanța s-a văzut în neplăcuta situația de a reprograma prima premieră a anului 2021: comedia muzicală „Crima din strada Lourcine“, de Eugène Labiche, în regia lui Vlad Cristache.

Premiera trebuia să aibă loc la finalul anului 2020, dar din cauza pandemiei de coronavirus a tot fost amânată, însă organizatorii au anunțat oficial, pe pe pagina de Facebook, că evenimentul mult așteptat a fost programat, în weekend-ul 12-14 martie. Din păcate, planurile le-au fost date din nou peste cap de intrarea municipiului Constanța în scenariul roșu.

„Noi eram pregătiți! Afișele au fost puse, spectacolele programate, actorii cu emoțiile de dinainte de premieră, clădirea teatrului îmbrăcată în haine de gală… totul era gata!“, au spus reprezentanții teatrului.

Colectivul Dramaticului constănțean își manifestă dorința de a programa premiera comediei „Crima din strada Lourcine“ pe 27 martie, de Ziua Mondială a Teatrului.

În acest sens, artiștii au făcut un apel către constănțeni: „Sperăm să putem programa premiera de Ziua Mondială a Teatrului, în 27 Martie, dar pentru asta avem nevoie de responsabilitatea dumneavoastră, a publicului nostru și a tuturor constănțenilor, în respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului, astfel încât rata de incidență a îmbolnăvirilor să scadă, iar sălile de teatru să fie redeschise“.

Hansel și Gretel mai trebuie să aștepte prima ieșire în public

În situația de a-și reprograma premiera, „Hansel și Gretel“, gândită să vadă lumina rampei de Ziua Mondială a Teatrului de Păpuși, se află și Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“.

Instituția s-a redeschis publicului în primul weekend al lunii februarie și a fost pusă în situația de a-și dubla reprezentațiile din fiecare sâmbătă și duminică, datorită solicitării spectatorilor.

În acest weekend, erau programate spectacolele „Șoricelul Kiți-Kiț“ – sâmbătă, 13 martie și „Povestea porcului“ – duminică, 14 martie.

„Biletele achiziționate pentru spectacolele din acest weekend sunt valabile, timp de 1 lună după ridicarea restricțiilor, pentru oricare din oferta noastră artistică, în măsura locurilor disponibile.

Orice schimbare apărută legată de această situație și care nu ține de instituția noastră, va fi comunicată pe site-ul instituției, Facebook și avizier în timp util“, au transmis reprezentanții Teatrului „Căluțul de mare“.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *