Întoarcerea la maeștri, redescoperind Muzeul de Artă Constanța

Ce poate fi mai frumos și mai util pentru un student la arte plastic altceva decât de a vedea cu ochii lor operele marilor maeștri, de a le admira și de a încerca să le descopere profunzimile realizând studiu după studiu după acestea?!

Realizarea de „copii“ după marii maeștri, în scop didactic, este și obiectivul workshop-ului „Redescoperim muzeul“, eveniment inclus în cadrul Festivalului „Primăvara artelor“, ediția 2021, organizat sub auspiciile Facultății de Arte din cadrul Universității „Ovidius“ Constanța.

Workshop-ul se va desfășura la Muzeul de Artă Constanța miercuri, 10 martie, de la ora 13.00.

Scopul acțiunii, realizată prin Centrul de Cercetare Științifică și Creație Artistică «Euxin», este acela de a valorifica fenomenul copiei după mari maeștri, utilizat cu scop didactic de-a lungul vremii și care s-a perpetuat în marile muzee ale lumii. Practica copierii după mari maeștri este o tradiție veche, care devenise recurentă în epoca modernă, artiștii în formare petrecând ore în șir în fața unor capodopere, replicând compoziții, tehnici și experimentându-le într-un mod personal. Această practică are o dublă valență: pe de o parte reprezintă un exercițiu necesar în ceea ce privește deprinderea meșteșugului artistic, pe de alta aduce o importantă contribuție la educația estetică“, spun organizatorii.

La workshop vor participa masteranzi de la specializarea Educația Vizuală prin Studiul Peisajului și Figurii, anul I, din cadrul Facultății de Arte, Universitatea „Ovidius” din Constanța. Studenții vor fi coordonați de lect. univ. dr. Lelia Rus-Pîrvan, lect. univ. dr. Alexandru Șerbănescu și conf. univ. dr. Sînziana Romanescu.

De asemenea, joi, 11 martie, de la 10.00, Muzeul de Artă Constanţa va găzdui workshop-ul „Modele orientale în pictura interbelică românească“, eveniment inclus tot în programul Festivalului „Primăvara artelor“.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *