Soprana Gabriela Popescu, condusă pe ultimul drum

Regretata soprană Gabriela Țigănașu-Popescu, personalitate de prim-rang a scenei lirice tomitane, care și-a dedicat viața cântului și apoi pregătirii tinerilor soliști de operă, va fi condusă pe ultimul drum, miercuri, 10 martie.

Cei care doresc să-i aducă un pios omagiu, melomani, foști colegi și elevi, o pot face mâine dimineața la Casa Luminii pe lângă Cimitirul Central sau la slujba de prohodire ce va avea loc la Catedrala „Sfinții Apostoli Petru și Pavel“, începând cu ora 12.00. Înmormântarea va avea loc la cimitirul din Viile Noi.

Soprana Gabriela Popescu s-a stins din viață pe 7 martie 2021. La începutul acestui an împlinise 83 de ani.

S-a născut pe 13 ianuarie 1938, la Gurghiu, județul Mureș. A absolvit secția de Canto a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima“, Cluj, promoţia 1962, mentori fiindu-i Gogu Simionescu, Ion Piso şi Lucia Stănescu. După absolvire, a fost repartizată ca solistă la Teatrul Muzical din Braşov, unde a cântat până în 1965. Apoi a dat concurs și a ajuns la Teatrul Liric din Constanţa, unde a cântat din 1965 până la pensionare, în anul 1988.

gabriela popescu

A fost un om de o aleasă alcătuire sufletească, un adevărat profesionist și un pedagog de excepție, care și-a iubit discipolii ca pe propriii copii, ajutându-i să-și desăvârșească arta cântului.

Chiar și după ce s-a pensionat, a fost nelipsită de la Operă susținându-și colegii din public.

Mereu elegantă, cu fața radiind de o lumină interioară specială, Gabriela Popescu va rămâne în sufletele celor care au cunoscut-o ca un exemplu de profesionalism, generozitate și modestie.

Dumnezeu să o odihnească!

Sursă foto: Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“

S-a stins soprana Gabriela Popescu!

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *