Simpozionul Internaţional „Învăţământ, Cercetare, Creaţie“, o sărbătoare a artelor
Simpozionul Internaţional „Învăţământ, Cercetare, Creaţie“ (ICC) / „Education, Research, Creation“, ediția a X-a, eveniment organizat de Facultatea de Arte a Universităţii „Ovidius“, a fost un prilej de a oferi publicului constănțean interesat evenimente culturale, expoziții, recitaluri și concerte, organizate la Muzeul de Artă, la Galeriile „Ovidius“ (Galeriile Fondului Plastic), în sala „Sudio“ și în… parcul instituției de învățământ superior (sediul de pe Bd. Mamaia).
Aceste evenimente, programate în fiecare dintre cele două zile ale manifestării (30 și 31 mai), s-au alăturat lucrărilor propriu-zise ale simpozionului dedicate cercetătorilor și profesioniștilor din întreaga lume, specialiști în arte și știinţe umaniste. Comunicările propriu-zise au fost însoțite de dezbateri la care au participat cei prezenți.
Pe durata celor două zile ale Simpozionului Internaţional „Învăţământ, Cercetare, Creaţie“, în eleganta sală a Studio a Universității „Ovidius“ (sediul de pe Bd. Mamaia), a fost deschisă frumoasa expoziție intinerantă „Crâmpeie de viață. George Enescu. Momente biografice“ a Muzeului Național „George Enescu“, organizată de muzeograf dr. Adina Sibianu, care răspunde misiunii instituției de cultură de a promova, „pe înțelesul tuturor“, personalitatea marelui muzician.
Totodată, în cadrul ediției jubiliare a Simpozionului Internațional „Învăţământ, Cercetare, Creaţie“ a fost lansat și volumul ce reunește comunicările simpozionului, coordonat de prof. univ. dr. Mirela Kozlovsky și lect. univ. dr. Octavian Denis Velescu, apărut în condiții deosebite la prestigioasa Editură Muzicală, acreditată de Consiliul Național al Cercetării Științifice.