Mărțișoare muzical-coregrafice pentru toate vârstele, în luna martie, la Teatrul „Oleg Danovski“

La Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“, primăvara vine cu o gală muzical-coregrafică, un divertisment vocal-coregrafic, cu câte o operă de Verdi, Mozart și Donizetti, două balete, două concerte extraordinare cu Placido Domingo Jr., un concert simfonic, două seri lirice, un recital cameral și un spectacol pentru copii. În total, 14 evenimente. Pentru ele, cu excepția spectacolului pentru copii și a primului concert extraordinar al lui Domingo Jr., s-au pus în vânzare „Pachetele Mărțișorului“, la prețuri de 220 de lei și 150 lei (pensionari).

Odată cu venirea primăverii, Teatrul „Oleg Danovski“ trece la programul de… vară, astfel încât toate evenimentele (mai puțin cele pentru copii) vor începe de la ora 19.00.

„Sărbătoarea primăverii“ – 1 martie

Luna martie se deschide, vineri, de Mărțișor, cu „Sărbătoarea primăverii“, sub bagheta dirijorului Romolo Gessi din Italia.

Soliştii lirici ai galei vor fi sopranele Nicoleta Ardelean, Daniela Vlădescu şi Elena Rotari, mezzosoprana Lucia Mihalache, tenorii Alin Stoica din Bucureşti, Răzvan Săraru și Doru Iftene şi baritonul Marius Eftimie. Alături de ei se va afla violonistul Sebastian Tegzeşiu și soliștii de balet Adrian Mihaiu, Irina Ganea Mihaiu, Douglas Steward, Mizuki Kubota, Bogdan Bîrsănescu, Mayu Takahashi şi Daia Kashiwaba.

Gala muzical-coregrafică „Sărbătoarea primăverii“ se va desfăşura cu participarea corului şi orchestrei Teatrului „Oleg Danovski“. Aranjamentul coregrafic este realizat de Horaţiu Cherecheş.

„Magic Swing“ – 3 martie

Duminică, 3 martie, cei care îndrăgesc dansul şi muzica retro sunt așteptați la „Magic Swing“, un divertisment vocal-coregrafic gândit și pus în scenă de Gabriela Dobre, după o coregrafie de Iulian Ghencea.

Vor da glas şlagărelor anilor ’30-’60: Daniela Vlădescu, Raluca Dărăban, Maria Cernat, Gabriela Dobre, Silvia Simionescu, Cristian Parmac, Adrian Pîrlea, Iulian Bratu, Octavian Minea şi Bogdan Ocheşel.

Alături de ei se vor afla balerinii: Petronela Iordache, Anna van Haaren, Iguel Sanchez, Marian Basarabean, Daia Kashiwaba, Keito Kamijo și Sorin Gâlcă, precum şi dansatorii Iulian Ghencea, Horia Gabriel Iordache, Andreea Daniela Pieptea, Cristian Alexandru Panduru, Mălina Gabriela Prian şi Andreea Guțu.

Asistent de coregrafie al spectacolului este Petronela Iordache. Light designul este semnat de Ștefan Sterian, iar regia tehnică este realizată de Adrian Renea.

„Traviata“ –  9 martie

Pe 9 martie, pe scena Teatrului „Oleg Danovski“ își va face apariția frumoasa Violetta Vallery din faimoasa operă verdiană „Traviata“, sub bagheta lui Adrian Stanache.

Soprana Renata Vari din Craiova o va interpreta pe Violetta, tenorul Doru Iftene va fi Alfredo, iar Giorgio Germon va fi redat de baritonul Iordache Basalic din București. Din distribuția spectacolului mai fac parte: Stela Sîrbu, Mădălin Băldău, Bogdan Ocheșel, Adrian Pîrlea, Ionela Duma, Constantin Acsinte și Adrian Bădilă.

„Don Quijote“ – 10 martie

Duminică, 10 martie, publicul care iubește baletul este invitat în însorita Spanie, pentru a i se alătura lui Don Quijote de la Mancha și fidelului său scutier Sancho Panza. Spectacolul, în coregrafia clasică a lui Mihai Babuşka, adaptată după Marius Petipa, și cu o scenografie de Adriana Urmuzescu, îi va avea ca soliști pe Douglas Stewart – debut, Mizuki Kubota, Sayaka Tanno, Bogdan Bîrsănescu, Mayu Takahashi, Ștefan Răuț și Keito Shimomura.

„Căsuța poveștilor“ – 13 martie

Și prichindeii au motive de bucurie în luna lui Mărțișor, deoarece pentru ei se va deschide, miercuri, 13 martie, de la ora 11.00, „Căsuța poveștilor“, un spectacol creat special pentru ei de Gabriela Dobre.

Vor da viață personajelor de poveste: Maria Cernat, Daiana Gavrilescu, Silvia Simionescu, Georgiana Medeleanu, Gabriela Dobre, Garofița Gâdei, Silviu Vizan, Adrian Pîrlea, Cristian Parmac, Mircea Găvan, Laurențiu Severin și Adrian Bădilă.

Seară lirică -13 martie

Tot pe 13 martie, dar seara, de la ora 19.00, publicul este așteptat în foaierul Teatrului „Oleg Danovski“ la o seară lirică ce îi va avea soliști pe baritonul Marius Eftimie și pe pianista Andrada Ștefan.

Concert extraordinar – 15-16 martie

Vineri, 15 martie, și sâmbătă, 16 martie, Teatrul „Oleg Danovski“ va găzdui un concert extraordinar care îl va avea cap de afiș pe Placido Domingo Jr. Alături de acesta vor mai evolua, sub bagheta maestrului Lucian Vlădescu, sopranele Alexandra Coman și Daniela Vlădescu, precum și baritonul Stefan Popov.

Concertul se va desfășura cu participarea orchestrei și corului Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“, condus de maestrul Adrian Stanache.

Seară camerală – 20 martie

Miercuri, 20 martie, în foaierul Teatrului „Oleg Danovski“ va avea loc prima seară camerală a acestui an. Soliste vor fi oboista Cristina Tegzeșiu și pianista Andrada Ștefan.

„Nunta lui Figaro“ – 23 martie

O nuntă celebră, a lui Figaro, va avea loc sâmbătă, 23 martie, pe acordurile muzicii lui Mozart. Sub bagheta dirijorului nipon Koichi Inoue pe scena tomitană vor evolua Marius Eftimie, Akiko Hayakawa – Japonia, Daniel Pop – București,  Mihaela Stanciu – București, Lucia Mihalache, Constantin Acsinte, Magda Marcu, Doru Iftene, Mădălin Băldău, Laurențiu Severin, Mihaela Ionescu și Adrian Bădilă.

„Frumoasa și Bestia“ – 24 martie

Seara de duminică îi este rezervată baletului „Frumoasa și Bestia“, pe muzica lui Ceaikovski, și în coregrafia lui Horațiu Cherecheș, cel care semnează și libretul (adaptare după povestea autoarei Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve), dar și light design-ul întregului spectacol, asistent de coregrafie fiind Monica Cherecheş.

Soliști vor fi: Irina Ganea Mihaiu, Adrian Mihaiu, Ryan Brown Debut, Bogdan Bîrsănescu – debut, Cecilia Ursul, Douglas Stewart și Keito Shimomura.

Costumele și decorurile acestui balet de poveste sunt realizate de Natalia Kornilova, scenografă din Federația Rusă cu care coregraful Horațiu Cherecheș a colaborat și la alte spectacole de succes, precum „Romeo și Julieta“ și „Crăiasa zăpezii“.

Seară lirică – 27 martie

Miercuri, 27 martie, în foaierul Teatrului „Oleg Danovski“ este programată cea de-a doua seară lirică a lunii martie, care le va aduce în fața melomanilor tomitani pe soprana Stela Sîrbu și pe pianista Andrada Ștefan.

Concert simfonic – 29 martie

Vineri, 29 martie, se anunță un concert simfonic sub bagheta dirijorului Sinji Ishihara din Japonia, solistă fiind violonista Cristina Anghelescu.

În program sunt incluse lucrări de: Wolfgang Amadeus Mozart – Uvertura la opera „Directorul de scenă“, Felix Mendelssohn-Bartholdy – Concertul pentru vioară și orchestră în Mi minor, op. 64 și Antonin Dvorak – Simfonia nr.7 în Re minor, op. 70.

„Elixirul dragostei“ – 31 martie

Ultima zi a lunii martie îi este rezervată dulcelui și amețitorului „Elixir al dragostei“. Faimoasa operă a lui Gaetano Donizetti, pusă în scenă de bulgarul Ognian Draganov și cu o scenografie de Cătălin I. Arbore, îi va soliști pe: Mădălin Băldău, Smaranda Drăghici, Marius Eftimie, Bogdan Ocheșel – debut și Mihaela Ionescu.

La pupitrul dirijoral se va afla Sebastian Pascale.

Biletele, online și la agenție

Pentru serile lirice și camerale, biletele au prețuri de 10 lei, iar copiii, elevii și studenții beneficiază de intrare liberă.

Pentru spectacolele de operă, de balet și concerte simfonice biletele au preţuri de 20, 25, 30, 40 și 50 lei, în funcţie de locul ocupat în sală, conform diagramei sălii. Copiii, elevii și studenții vor plăti pe un bilet 8 lei, pe baza carnetelor de note vizate de zi, iar pensionarii, 15 lei, pe baza talonului de pensie.

Tichetele pentru cele două concerte extraordinare de la Teatrul „Oleg Danovski“ au prețuri de 40 și 50 de lei, în funcție de locul ocupat în sală. Pensionarii vor plăti 20 sau 25 lei pentru un bilet, în funcție de locul ocupat în sală, iar copiii, elevii și studenții, doar 8 lei.

Tichetele se pot achiziționa de la agenția de bilete din incinta Teatrului „Oleg Danovski“, care este deschisă în zilele de luni, miercuri, joi și vineri, între orele 11.00 și 17.00, fiind închisă doar marțea. Sâmbătă și duminică, agenția funcționează, doar în zilele în spectacole, în intervalul orar 18.15-19.00. În cazul în care nu sunt programate spectacole în aceste ultime două zile ale săptămânii, agenția va fi închisă. Rezervări telefonice se fac doar în timpul programului de funcționare al agenției, la numărul de telefon 0241.481.460.

Începând cu 1 ianuarie 2019, biletele la evenimentele Teatrului „Oleg Danovski“ (cu excepția serilor lirice și camerale din foaier și a spectacolelor pentru copii) se pot achiziționa și online prin intermediul entertix.romyticket.ro sau direct de tnobconstanta.ro/bilete/. Pentru achiziția online de bilete, se aplică un comision peste valoarea biletelor. Plata se poate face online cu cardul. Tichetele pot fi cumpărate și din rețeaua de magazine partenere Entertix.ro: Carrefour și Cărturești.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *