Martie debutează cu trei spectacole, la Teatrul de Stat Constanța
La Teatrul de Stat Constanța, luna martie începe cu trei spectacole, care celebrează femeia, fiecare în felul său.
Weekend-ul se deschide vineri, de la ora 19.00, cu o comedie… alb-negru, care amintește de filmele mute, „Cea mai frumoasă soţie“, de Eugène Labiche. Spectacol a fost pus în scenă la Constanța, în 2017, în premieră națională, de Mihai Constantin Ranin, directorul Teatrului „Tony Bulandra” din Târgoviște. Tot el semnează și scenografia, dar și ilustrația muzicală. Spectacolul nu este recomandat minorilor sub 14 ani.
Vor da viață personajelor din „Cea mai frumoasă soție“: Florina Stănculeţ, Liviu Manolache, Nicodim Ungureanu, Andrei Cantaragiu, Remus Archip, Andu Axente, Luiza Martinescu, Adrian Dumitrescu, Theodor Marcu, Laura Crăciun, Diana Vieriu, Cosmin Mihale și Gelu Ciobanu.
„Jurnal de România. Constanța“
Sâmbătă, 2 martie, de la ora 19.00, publicut tomitan va vedea „Jurnal de România. Constanța“, o dramă documentară în care șase actrițe, Mirela Pană, Lana Moscaliuc, Turchian Guzin Nasurla, Florina Stănculeţ, Laura Iordan Adrian și Alina Manţu, se joacă… pe ele însele.
„Jurnal de România. Constanța“, parte dintr-un amplu proiect multidisciplinar al regizoarei Carmen Lidia Vidu, care reunește filmul experimental, artele vizuale și teatrul, a fost prezentat cu mare succes la Viena, Timişoara, Bucureşti şi Sibiu.
Grafica şi editarea video sunt realizate de Cristina Baciu, iar scenografia şi costumele sunt create de Lăcrămioara Dumitraşcu.
„Testosteron“
Duminică, 3 martie, de la ora 19.00, e rândul ca șapte actori, Andu Axente, Bogdan Caragea, Adrian Dumitrescu, Andrei Cantaragiu, Alexandru Medveghi, Marian Adochiţei și Remus Archip, debordând de… „Testosteron“, să ocupe scena Teatrului de Stat Constanța.
Spectacolul „Testosteron“, de Andrzej Saramonowicz, în regia timișoreanului Traian Șoimu, prezentat cu succes la Gala Naţională a Comediei de la Galaţi din 2018, nu este, nici el, recomandat minorilor, din cauza limbajului licențios.
Scenografia este semnată de timişoreanul Zsolt Fehérvári, iar asistent scenograf este Lăcrămioara Dumitraşcu, cea care a realizat şi grafica afişului. Muzica îi aparţine compozitorului constănţean Adrian Mihai, iar traducerea textului a fost realizată de Ioana Diaconu Mureşan.
Pentru aceste spectacole, biletele pot fi cumpărate și online, de pe site-ul TSC, secțiunea „Program“ făcând click pe spectacolul dorit, așa cum apare el afișat în calendarul evenimentelor.