Piața Ovidiu devine scenă și… sală de spectacole pentru copii

Pe 1 iunie, de ziua lor, dar și în cea de-a doua zi lui Cireșar, copiii din Constanța sunt invitați să vină cu părinți, bunici, frați mai mari și mai mici în Piața Ovidiu, pentru a se întâlni cu personaje de poveste.

Le sunt dedicate patru spectacole, oferite de Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“, în parteneriat cu Asociația Best Events, organizatoarea evenimentului „Ziua Copilului 2018 – Aventuri din Copilărie – Constanța“.

Vineri, de la ora 18.00, pe scena amplasată în Piața Ovidiu vor urca personajele din celebra poveste „Punguța cu doi bani“ a lui Ion Creangă. Cocoșul cel isteț îi va învăța pe prichindei ce înseamnă devotamentul și perseverența. Regia și scenariul spectacolului sunt semnate de Cristian Mitescu, scenografia este creată de Eugenia Tărășescu-Jianu, muzica, de Dan Bălan, iar de coregrafie s-a ocupat Olimpia Iordache.

Mai târziu, de la ora 20.10, cei mici se vor întâlnic cu „Cei trei purceluși“, Nunu, Nini și Nana, de la care vor învăța să fie prevăzători și să nu lase pe mâine ceea ce trebuie să facă azi. Această lecție plină de învățăminte… scrisă de Serghei Mihailov este pusă în scenă de Geo Balint. Muzica e semnată de Dan Bălan, iar decorurile sunt realizate de Adrian Drăguț.

Cei mici sunt invitați la teatru în aer liber și sâmbătă, 2 iunie. De la ora 17.30, ei vor urmări o altă poveste a lui Ion Creangă, pusă în scenă pentru ei de către Daniel Stanciu: „Fata babei și fata moșneagului“. Ei vor învăța că dragostea, hărnicia, mila și răbdarea vor fi întotdeauna răsplătite, exemplul fiind oferit chiar de către fata moșneagului cea frumoasă. Scenografia acestui spectacol este realizată de Delia Cornelia Ioaniu, iar muzica este creată de Dan Bălan.

Tot sâmbătă, dar de la ora ora 19.10, prichindeii vor urmări o altă poveste celebră, „Rățușca cea urâtă“, scrisă de Hans Christian Andersen și pusă în scenă pentru ei de Valentin Dobrescu, cel care a semnat și scenariul și scenografia, muzica fiind realizată de Radu Alin Macovei Moraru.

Spectacolele sunt recomandate copiilor cu vârste cuprinse între trei și zece ani.

Sursă foto: Teatrul „Căluțul de mare“

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *