Artiștii Teatrului „Oleg Danovski“, în recital… online

Deoarece Constanța se află în scenariu roșu, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ le dă întâlnire online melomanilor și iubitorilor baletului de pretutindeni, pe pagina sa de Facebook, pentru a-i vedea pe artiștii tomitani în recital.

Întâlnirile online sunt programate zilnic, de la ora 19.00 și rămân înregistrate pentru cei care doresc să le (re)vadă mai târziu.

Seria „Artiștii Teatrului Național de Operă și Balet «Oleg Danovski» în recital“ a fost inițiată pe 20 martie, de soprana Laura Eftimie și pianista Andrada Ștefan. În program s-au aflat Solveig Lied din suita „Peer Gynt“, de Edvar Grieg, „Îmi ești drag“, de Emilia Mezzetti, Valsul Juliettei din opera „Romeo et Juliette“, de Charles Gounod, „Cântec de leagăn“, de  David Fedov și „Summertime“ din opera „Porgy and Bess“, de George Gershwin.

Pe 21 martie, a fost prezentat melomanilor recitalul susținut de o parte a Orchestrei Teatrului „Oleg Danovski“. În program s-au aflat Sonata da Chiesa a trè nr. 7, de Arcangelo Corelli, interpretată de Cristina Tegzeșiu – oboi, Vitalie Postolache – flaut, Benoni Bolea  – fagot și Natalia Gribinic – pian și Serenada în Mi bemol major pentru suflători, op.7, de Richard Strauss, sub bagheta lui Sebastian Tegzeșiu.

Pe 22 martie, a cântat pentru iubitorii muzicii, tenorul Doru Iftene și pianista Natalia Gribinic. Cei doi artiști au prezentat publicului „Serenata“, de Pietro Mascagni, „E arrivata primavera“, de Franco Vittadini, „Bella enamorada“, de R. Soutullo y J. Vert, „Sole e amore“, de Giacomo Puccini, El Trust de los Tenerios – „Te Quiero Morena” – Jose Serrano și „Malinconia Ninfa Gentile“,  de Vincenzo Bellini.

Seria „Artiștii Teatrului Național de Operă și Balet «Oleg Danovski» în recital“ i-a adus în atenția publicului, pe 23 martie, pe Oana Dincă și Ryan Brown care au prezentat momentul „Sous le ciel de Paris“, de Hubert Giraud, în coregrafia lui Horațiu Cherecheș.

Întâlnirile online cu artiștii Teatrului „Oleg Danovski“ continuă.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *