Intrare gratuită la Muzeul Marinei Române, de Ziua Copilului

Copiii sunt invitați  vineri, 1 iunie, de ziua lor, să petreacă clipe de neuitat vizitând  gratuit Muzeul Național al Marinei Române (MNMR). Ei vor beneficia de intrare liberă între orele 09.00 și 17.00.

Prin această admirabilă inițiativă, instituția de cultură de la Marea Neagră, unică în peisajul muzeistic național, încurajează familiile cu copii să petreacă împreună cât mai mult timp făcând un periplu interesant prin istoria și tradițiile marinărești.

Pe lângă impresionanta expoziție permanentă ale cărei „vedete“ sunt, printre altele, amfora cu seu cu o vechime de cca. 1800 de ani, monoxila de pe vremea lui Vlad Țepes și costumele de scafandru greu, vizitatorii vor putea admira și expozițiile temporare găzduite de MNMR. Este vorba despre „Parașutismul militar-repere istorice“, „Din activitatea Cercetașilor României“ – expoziție de fotografie, „Cinetică 2018“ – expoziție de pictură, semnată de Radu Horobăț, dar și o expoziția de pictură pe sticlă „Universul copilăriei“, organizată în colaborare cu Palatul Copiilor Constanța. „Pe simezele Salonului expozițional «Comandor Dimitrie Știubei» expun elevii Atelierului de Creație a doamnei profesor Anca Horiana Deaconu, iar expoziția va fi vernisată chiar de 1 iunie, începând cu ora 15.00“, subliniază gazdele.

Sursă foto:  Muzeul Național al Marinei Române – Facebook

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *