Se anunță o sâmbătă de poveste: baletul „Lacul lebedelor“, pe Lacul Siutghiol

Cel mai cunoscut spectacol de balet al tuturor timpurilor, „Lacul lebedelor“, de Ceaikovski, va fi prezentat, în premieră în Dobrogea, pe o scenă amplasată în aer liber, pe un lac.

Spectacolul, susținut de artiștii Teatrului Național de Operă și Balet „OIeg Danovski“ se va desfășura sâmbătă, 22 iunie, de la ora 21.00, în localitatea Ovidiu, pe Lacul Siutghiol, pe o scenă cu o suprafață de 300 metri pătrați. Pe faleza Lacului Siutghiol sunt așteptați 1000 de spectatori, pentru a urmări acest eveniment artistic de înaltă ținută artistică.

În dificilul rol Odette-Odille, publicul o va vedea pe japoneza Mayu Takahashi, Prințul Siegfried va fi interpretat de australianul Douglas Stewart, iar maleficul Rothbart va fi redat de englezul Ryan Brown.

Coregrafia spectacolului „Lacul lebedelor“ este realizată de Mihai Babușka, după coregrafia clasică semnată de Lev Ivanov și Marius Petipa, iar decorurile și costumele sunt create de Adriana Urmuzescu.

Evenimentul este darul pe care Primăria Ovidiu, la iniţiativa primarului George Scupra, îl face tuturor iubitorilor de cultură, din oraș, din județ sau din țară.

Nu este prima dată când, în România, „Lacul lebedelor“ se dansează pe o scenă amenajată pe suprafața unui lac. Prima dată s-a întâmplat în iunie 2016, la Cluj, pe scena Lacului Chios, unde s-a jucat capodopera ceaikovskiană în varianta Operei Naționale Cluj.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *