„100 de ani de la reinstaurarea administrației românești  în Dobrogea 1919-2019“

La Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC) se va desfășura vineri, 22 martie, de la ora 11.00, în aula „Adrian Rădulescu“, simpozionul „100 de ani de la reinstaurarea administrației românești  în Dobrogea 1919-2019“.

Evenimentul este organizat de instituția gazdă în colaborare cu Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria“ filiala Constanța, Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand“, filiala Constanța și Asociația „Dobrogea Străbună“.

Vor vorbi despre semnificația evenimentului colonel (r.) Remus Macovei de la Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” filiala Constanța, dr. Lavinia Dumitrașcu, din partea MINAC, dr. Costin Scurtu de la Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand“, filiala Constanța și directorul instituției gazdă, dr. Sorin Marcel Colesniuc.

afis 100 de ani de la reinstaurarea administratiei romanesti in Dobrogea 1919-2019

La simpozion vor participa grupul vocal-instrumental „Românașii“, coordonat de prof. Roxana Gurău, și elevi ai Liceului Teoretic „George Călinescu“ Constanța

„Activități similare, cuprinse în proiectul cu același titlu, inițiat de Asociația Națională Cultul Eroilor «Regina Maria», filiala Constanța, în colaborare cu Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Muzeul Militar Național «Regele Ferdinand», filiala Constanța și Asociația «Dobrogea Străbună», se vor desfășura la instituții de învățământ și de cultură din orașul și  județul Constanța, pe tot parcursul anului 2019“, au menționat organizatorii.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *