Penultimul weekend al lui martie 2019 la Teatrul de Stat Constanța. Pregătiri de… Paști

La final de săptămână, Teatrul de Stat Constanța invită publicul constănțean în sala de spectacole, pentru a urmări trei spectacole diferite de gen, în funcție de preferințele publicului.

Primul spectacol programat, vineri, de la ora 19.00, este un titlu mai puțin jucat din repertoriul Dramaticului constănțean, dar care se pretează perfect apropiatelor sărbători creștine: „De Paşti. Săptămâna patimilor“ a suedezului August Strindberg, pusă în scenă de Zoltan Schapira. Familiarizat de ani buni cu traiul în țara natală a lui Strindberg, Schapira a tradus piesa și a creat decorurile, ilustrația muzicală și ilustrația video. Olivia Costea, specialistă în psihodesign și asistent de regie, s-a ocupat și de realizarea costumelor. Asistent de scenografie este Lăcrămioara Dumitraşcu.

Dorel Vișan, invitat special

Spectacolul îi are în distribuție pe Maria Lupu, Adrian Dumitrescu, Ana Maria Ștefan, Laura Iordan Adrian, Mihai Sorin Vasilescu și Andrei Cantaragiu.O apariție specială a are în acest spectacol actorul Dorel Vișan.

„Testosteron“

Sâmbătă, 23 martie, de la ora 19:00, publicul tomitan lipsit de complexe este invitat la un spectacol nerecomandat minorilor, „Testosteron“, de Andrzej Saramonowicz, în regia lui Traian Șoimu. Cei șapte bărbați care vorbesc despre femei pe șleau („dovadă de iubire“, consideră cei care își arogă meritul că ei sunt singurii care au înțeles „miza“ spectacolului, dincolo de licențios și locuri comune) sunt interpretate de Andu Axente, Bogdan Caragea, Adrian Dumitrescu, Andrei Cantaragiu, Alexandru Medveghi, Marian Adochiței și Remus Archip.

Scenografia este semnată de Zsolt Fehérvári din Timișoara, iar asistent scenograf este Lăcrămioara Dumitrașcu, cea care a realizat şi grafica afişlui. Muzica e semnată de Adrian Mihai.

„Jurnal de România. Constanța“

Duminică, de la ora 19.00, pe scena tomitană, șase actrițe – Mirela Pană, Lana Moscaliuc, Turchian Guzin Nasurla, Florina Stănculeț, Laura Iordan Adrian și Alina Manțu – vor face confesiuni tulburătoare pe scena tomitană, în drama documentară „Jurnal de România. Constanța“. Spectacolul inedit, parte dintr-un proiect multidisciplinar mai larg al regizoarei Carmen Lidia Vidu, a fost jucat cu mare succes pe scene din Viena, Timişoara, Bucureşti şi Sibiu. Scenografia este semnată de Lăcrămioara Dumitrașcu.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *