Spectacolele săptămânii la Teatrul de Stat Constanța

La final de săptămână, Teatrul de Stat Constanța invită publicul în sala de spectacole, pentru a vedea, în lumina scenei, trei (tragi)comedii din dramaturgia rusă – „Ursul“, de Cehov, engleză  – „Memoria apei“, de Shelagh Stephenson și autohtonă – „Gaițele“, de Alexandru Kirițescu.

Vineri, 15 noiembrie, de la ora 19.00, „Ursul“ lui Cehov revine pe scena Dramaticului constănțean. Spectacolul, pus în scenă de Felix Alexa, cu Dana Dumitrescu, Marius Bodochi şi Marian Adochiţei în distribuție are un subiect vechi de când lumea: relațiile dintre „el“ și „ea“, dar tratat în nota caracteristică marelui dramaturg rus.

ursul teatrul de stat constanta

Scenografia spectacolului este creată de Carmencita Brojboiu, care a fost premiată în 2017, la Festivalul Internațional de Teatru de la Oradea, pentru decorul „Ursului“ de la Constanța.

„Memoria apei“

Sâmbătă, 16 noiembrie, de la ora 19.00, constănțenii sunt invitați să vadă cel mai nou spectacol din repertoriul teatrului constănțean: „Memoria apei“, de Shelagh Stephenson, în regia lui Vladimir Anton, cu o scenografie semnată de Maria Miu.

Memoria apei teatrul de stat constanta credit foto marian adochitei

Comedia amară „Memoria apei prezintă povestea trei surori cu personalități și… amintiri diferite, Teresa, Mary și Catherine, care se reîntâlnesc pentru a-și înmormânta mama. Din distribuție fac parte:  Dana Dumitrescu, Liviu Manolache, Alina Manțu, Georgiana Rusu, Laura Iordan-Adrian și Andu Axente.

„Gaițele“

Seara de duminică se va petrece tot în… familie, alături de clanul Duduleanu. Tragicomedia „Gaițele“, de Alexandru Kirițescu le va aduce în atenția publicului pe actrițele Dana Dumitrescu în rolul Anetei Duduleanu, „șefa de clan“, Maria Lupu, în rolul Zoiei, sora de la Caracal „de unde s-a răsturnat carul cu proști“ și Cristina Oprean, care o va interpreta pe Lena, „colivăreasa“ familiei. Alături de ele vor evolua Luiza Martinescu, Lana Moscaliuc, Andu Axente, Laura Iordan Adrian / Ana-Maria Ştefan, Remus Archip, Adrian Dumitrescu, Mirela Pană,  Liliana Cazan, Gelu Ciobanu, Claudia Mihuț și Gabriel Neață.

Gaitele teatrul de stat constanta

Regia spectacolului este semnată de Lucian Iancu, scenografia e  semnată de Lăcrămioara Dumitraşcu, iar coregrafia, de Raimonda Potlog.

„Montarea de la Constanţa, sub semnătura lui Lucian Iancu, poate rivaliza cu cele mai bune versiuni ale acestei piese, care se joacă în multe dintre teatrele româneşti. Apetenţa publicului pentru peripeţiile familiale ale clanului Dudulenilor, pentru replicile savuroase şi bârfele suculente, dar şi pentru viziunea regizorală, se traduce în săli pline la fiecare reprezentaţie“, menționează reprezentanții Teatrului de Stat Constanța.

Bilete

Biletele pentru spectacole Teatrului de Stat Constanța se pot achiziționa fie online, prin platforma mystage.ro, sau de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanța (Bulevardul Ferdinand nr. 11), la următoarele prețuri: 40 lei (lojă), 30 lei (stal), 20 lei (balcon) și 7,5 lei (bilete pentru elevi, studenți, pensionari).

Agenția de bilete este deschisă în zilele de luni, în intervalul 09.00-17:00 și de joi până duminică, între orele 11.00-19.00.

Sursă foto: Teatrul de Stat Constanța  (Cătălin Bodea)

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *