„Dobrogea de poveste“, în lectura actorilor Mirela Pană și Dan Cojocaru

Pe 14 noiembrie, chiar de Ziua Dobrogei, Consiliul Județean Constanța prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada“ invită publicul să descopere „Dobrogea de poveste“ prin intermediul unui audiobook, în lectura actorilor Mirela Pană și Dan Cojocaru.

Evenimentul are loc joi, 14 noiembrie, de la ora 16.00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Evenimentul va fi  prezentat de: Mirela Pană, Dan Cojocaru, Cristian Cealera și Adrian Stavian.

„Dobrogea de poveste“ are în prim-plan 18 legende, mituri și povestiri selectate din volumele „Poveștile Mării Negre“, semnate de Cristian Cealera. Ideea de a le transpune în format audio îi aparține actriței Mirela Pană. Muzica este semnată de Adrian Stavian.

Ideea audio-book-ului mi-a venit în luna ianuarie 2019 când veneam după o perioadă tulbure, în ființa mea se produceau lucruri mai puțin plăcute și eu la fiecare început de an îmi propun câteva lucruri pe care vreau să le realizez în anul respectiv și mi-a venit ideea de a face un audiobook, a transmite oamenilor prin vocea mea, gânduri care nu îmi aparțin în mod expres, gânduri și simțiri. Îmi place foarte mult ideea de audiobook, îmi place pentru că știu că în momentul de față lumea nu mai are timp să citească și atunci există această modalitate de a transmite un mesaj literar printr-un CD. Am venit la Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” să propun acest proiect deoarece cu ceva timp în urmă citisem cele trei volume ale lui Cristian Cealera, despre Dobrogea și mi s-au părut niște povestiri mituri și legende foarte interesante atât pentru mine cât și pentru cei care locuiesc în spațiul ăsta. Plec de la intenția și de la ideea că omul nu trebuie să își uite rădăcinile, că întotdeauna trebuie să privești spre cer ca să poți să simți legătura cu pământul, iar eu am o puternică legătură cu Dobrogea fiind dobrogeancă“, a spus Mirela Pană.

CD-ul „Dobrogea de poveste“ a fost înregistrat în studioul Head Music Production.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *